26 MEI 2019 -- KNAPZAKROUTE

Op 26 mei organiseert ZLTO Afdeling Dongen - Loon op Zand weer een Knapzakroute.

Zes agrarische bedrijven zetten hun deuren van stal en kas open van 11.00 tot 16.00 uur. Wie ze alle zes bezoekt, volgt een leuke route.

DE ROUTE

De route is circa 15 km lang, dus een mooie fietstocht. Er is niet overal parkeerplek voor auto’s, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.

Klik hier om de promotieflyer te bekijken.

DE KNAPZAK

Op ieder bedrijf kunt u voor 3 euro een knapzak kopen, gevuld met tegoedbonnen die u bij de deelnemende bedrijven kunt inwisselen voor iets lekkers. Dat kan iets zijn om ter plekke te nuttigen of om mee naar huis te nemen. Bezoek alle locaties om van allerlei lekkere en mooie producten te zien of te proeven.

DE ROUTE VOOR AUTO'S

De route is ook te doen met de auto. Er is echter niet bij elk bedrijf veel parkeerruimte. Let dus goed op de verkeerssituatie ter plaatse om een veilige parkeerplek te zoeken.

Voor mensen die met de auto komen en een fiets meenemen: Bij Natuurlijk Henriette (Klein Dongenseweg 81, Dongen) is voldoende plaats om uw auto te parkeren. U hebt dan gelijk een mooi start punt voor de route.

DEELNEMERS

Biologische Groentenkwekerij
logo natuurlijk Henriette enkel.jpgNatuurlijk Henriette
Klein Dongenseweg 81, Klein-Dongen
www.natuurlijkhenriette.nl

Wij zij Alfons en Henriette van den Hoek. 
Wij telen op biologische wijze verschillende tomaten, komkommer, paprika’s, aubergines en pepertjes in onze 3 ha kas. Onze producten verkopen wij in onze eigen biologische Boerderijwinkel en in winkeltjes in de nabije omtrek. Daarnaast verkopen we groenten, fruit, vlees, en bakken we zelfs brood, voorwaarde is wel dat alles gecertificeerd biologisch is. Er zijn tal van activiteiten mogelijk op ons bedrijf, rondleidingen, vergadering, educatielessen voor basisschoolonderwijs, en het volgen van een kookworkshop, een gezellig uitstapje met familie of bedrijfsmatig met collega’s.

Perkplantenkwekerijlogo Willem van Strien.png
Kwekerij Willem van Strien

Vaartweg 186, Dongen-Vaart
www.kwekerijwillemvanstrien.nl

Wij zijn Willem, Marjan en Dennis van Strien en wij kweken voornamelijk Perkplanten in dit seizoen. Denk hierbij aan geranium, hang geranium, fuchsia, stekperkgoed (surfinia, verbena, bacopa enz.), zaaiperkgoed (begonia, tagetes, vlijtig liesje enz.), hangpotten en kuipplanten. Wij zijn een handelskwekerij en kopen daarom  ook planten in om onze klanten zo volledig mogelijk te kunnen voorzien. Deze planten kunt u kopen via onze verkoopadressen o.a. bij de boerenbond en Groenrijk.

Ook kunnen verenigingen en scholen bij ons terecht voor een leuke plantenactie om de clubkas te spekken. Hierover kunt u tijdens u bezoek aan Willem informatie vragen.

Komt u een kijkje nemen op onze tuin? De deuren staan voor u open!

Champignonkwekerijjoheko kleur 2.jpg
JoHeko
Heibloemstraat 5, Dongen

Wij zijn John en Henriëtte de Bie en telen sinds 7 jaar biologische kastanje- en witte champignons in Dongen.
Wij leveren biologische kastanjechampignons en biologische witte champignons. Onze kwekerij staat al 27 jaar op Heibloemstraat 5 in Dongen. Wij telen biologische champignons met als uitgangspunt dat kwaliteit voorop staat. Wij zijn biologisch gecertificeerd en worden daarvoor gecontroleerd door stichting SKAL. Ook zijn wij blij met ons fairproduce certificaat zodat u er zeker van bent dat onze medewerkers netjes en eerlijk behandeld worden. Daarnaast zijn wij Globalgap gecertificeerd zodat ook de voedselveiligheid gegarandeerd is. Wij vullen wekelijks een nieuwe cel, dus 52 keer een nieuwe uitdaging om jullie van heerlijke champignons te kunnen voorzien. Wij willen graag kleinschalig produceren zodat wij onze kwaliteit kunnen blijven garanderen voor jullie.

Vanaf November is onze dochter Daphne een nieuwe uitdaging aangegaan om biologische exotische paddenstoelen te gaan telen. Daphne teelt Shiitake, Eryngii (koningsoesterzwam) en

Shimeji (beukenzwam).

Tijdens de knapzakroute zijn alle soorten paddenstoelen te bewonderen. Wij laten jullie zien hoe ze geteeld worden.

Scharrelvarkens en boerderijwinkel
Logo moederij silhouet-01.jpgDe Moerderij
Middelstraat 64, DeMoer
www.demoerderij.nl

Bij ons op De Moerderij lopen onze knappe scharrelvarkens het hele jaar door lekker buiten! Ze krijgen bij ons zo veel mogelijk de kans om hun eigen natuurlijke leven te leiden. De varkens lekker rennend en wroetend in het zand: Het is een prachtig gezicht! Het ras, de voeding maar vooral de vele lichaamsbeweging zorgen ervoor dat de varkens langzamer groeien en daar krijgen ze ook de tijd voor. Dit alles zorgt voor een heerlijk mals en smaakvol stukje vlees! 

Kom tijdens de knapzakroute kijken hoe de varkens rennen en wroeten. Proef onder andere van onze huisgemaakte Moerderijworst. Of geniet van een heerlijk kopje koffie of thee of wat denk je van een (H)eerlijk broodje hamburger i.s.m. de Jacobushoeve.

Melkveebedrijf en boerderijwinkel boerderijwinkeldeannahoeve.jpg
De Annahoeve-De Moer
Zijzstraat 25, DeMoer
www.deannahoeve-demoer.nl

Wij heten u welkom op boerderij De Annahoeve in De Moer. Deze boerderij is omstreeks 1930 gebouwd. Wij zijn inmiddels de derde generatie die er actief boeren.

Sinds 2013 is er een nieuwe serrestal gebouwd en worden de koeien gemolken in 2 melkrobots. Tevens hebben we een mooie boerderijwinkel waarbij we vlees van

eigen koeien verkopen en daarnaast o.a. zuivel, vlees en kaas van andere boerderijen en diverse streekproducten.  Friesland-campina heeft ervoor gezorgd dat u bij ons een heerlijke zuivel-versnapering kunt nuttigen. Tevens is er een terras en bereid een kok voor u onze runderburgers en kroketten.

We wensen u een plezierige knapzaktocht toe!

Geitenhouderij
Fam. de Jong
Dreefseweg 24, Kaatsheuvel

Momenteel worden er 1500 melkgeiten gemolken. En er zijn 450 lammeren in de opfok. Geiten zijn van nature heel nieuwsgierig, houden van een vast ritme en proberen overal aan te knabbelen. Vandaar dat we de geiten 2 keer per dag op vaste tijden melken in een 80 stands melkcarrousel . Het melken duurt ongeveer 3 u per melkbeurt. Iedere 3 dagen wordt de melk opgehaald. De melk wordt voornamelijk verwerkt tot harde geitenkazen waarvan een groot gedeelte naar het buitenland geëxporteerd wordt. 

Op de Open dag kunt u komen kijken op het bedrijf wat wij dagelijks doen, daarnaast nog verschillende andere leuke activiteiten: stro-speeldorp, geitenijs, geitenkaas en geitenvlees proeven, lammetjes knuffelen, specialisten voor vragen, QUIZ!

HUIFKAR
Er zal de hele dag een huifkar rijden van Geitenhouderij de Jong, via de Annahoeve en de Moerderij, weer terug naar de Geitenhouderij.