1

LTO Talentenprogramma

LTO Academie zoekt Bestuurlijke Talenten die verder kijken!
Ben je lid van LTO Noord, ZLTO, LLTB of AJK en heb je interesse in een bestuurlijke carrière?  Ben je beginnend bestuurder en wil je je verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor het Talentenprogramma van de LTO Academie!

Het Talentenprogramma is speciaal ontwikkeld voor jonge leden of bestuurders die verder willen. Ben je jonger dan 35 jaar, ambitieus en wil je een stap verder zetten in je eigen ontwikkeling? Dan is het Talentenprogramma iets voor jou! Binnen het programma  ga je aan de slag met je eigen competenties en vaardigheden. Waar liggen verbeterpunten? Wat zijn je ontwikkelpunten? Dat komt allemaal aan bod.

HET PROGRAMMA

Alle talenten volgen een basisprogramma. Binnen dit programma start je een zoektocht naar je eigen talenten en drijfveren, maak je onder leiding van een coach een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) en heb je intervisie met je medestudenten. Maar dat is niet alles: er staat ook een bedrijfsbezoek aan Friesland Campina op het programma en je werkt aan een aantal praktijkopdrachten. Kortom: een compleet programma waarin jij en je ontwikkelpunten centraal staan.

Naast het basisprogramma kan je kiezen voor een van de specifieke trajecten. Dat zijn:

  • Het traject Politiek
  • Het traject Maatschappij

LTO Talentenprogr 230118 4

JA, IK BEN ENTHOUSIAST EN WIL ME AANMELDEN! WAT NU?

Er zijn twee manieren om je aan te melden. Je kunt jezelf aanmelden, uiteraard met een leuke brief en een duidelijke CV met motivatie. Stuur deze vóór 15 augustus aanstaande naar jacqueline.kroon@zlto.nl.
Je kunt ook zorgen dat je voorgedragen wordt door je afdelingsbestuurder of AJK-bestuurder. Soms komt het voor dat je voorgedragen wordt door een bestuurder, maar dat gaat natuurlijk altijd na toestemming van jou!   

DE VLOOTSCHOUW

Alle aanmeldingen worden besproken in de zogenaamde ‘vlootschouw’. Deze bestaat uit bestuurders en medewerkers van de drie LTO-organisaties. Zij bepalen wie er mee kunnen doen. De criteria waarop zij beoordelen, zijn:

  • Een goede presentatie
  • Goed in de vijf D’s: denkkracht, Doen, Drive, Daadkracht en Durf

Na het bespreken van alle voorgedragen en zelf aangemelde kandidaten wordt er een selectie gemaakt van mogelijk geschikte kandidaten.  Ben jij één van deze kandidaten, dan mag je op gesprek. Daarnaast maak je ook een online ontwikkelassessment. Maak je een goede indruk in het gesprek en kom je positief uit het assessment, dan doe je mee met het Talentenprogramma 2018-2019!

Aanmelden

Talentenklas 2016 - 2017

150617 TALENTENPROGRAMMA 06

Henk Smith, Wilco Brouwer de Koning, Annemiek Lucas, Casper Mentink, Annely Langereis Muilwijk, Edward Satkowski, John Hilhorst, Dorine Koeckhoven, Caroline Janssen, Sander Smits, Elise Bressers, Ariaan Straver, Sander van de Heijkant