Lid worden!
banner innoveren

Innoveren ZLTO

Innoveren

Voor boeren en tuinders is stilstaan geen optie. Want stilstand is achteruitgang. De kiemkracht op het boerenbedrijf is bepalend voor succes in de toekomst. Daarom investeert ZLTO aan de wortel van innovaties op het erf. Dat doet ZLTO met o.a. financiering van innovatieve projecten. ZLTO is een knooppunt in nieuwe netwerken om innovaties tot bloei te brengen. Zo biedt ZLTO toegang tot design, hightech en logistiek en tot nieuwe netwerken in cultuur, zorg en recreatie. De deur van onze broedplaatsen van innovatie Agri&Food Plaza Den Bosch en Agri&Food Center Colijnsplaat staat altijd open. Wij geloven in vernieuwing bij de boer en op het erf!  

zlto---jaarverslag-7---omgevingsvergunningen---smets---paul-balemans-083492

INNOVEREN, hoe doe ik dat?

Innovatiekracht is bepalend voor de toekomst van de Nederlandse land- en tuinbouw. Voor ZLTO is dat reden om ondersteuning te bieden op allerlei fronten. Zo kan je sparren met een innovatiecoach over het stappenplan om jouw idee te realiseren, geïnspireerd worden door anderen op netwerk- en inspiratie bijeenkomsten, begeleiding ontvangen bij marktonderzoek, vergunning trajecten, juridische zaken zoals het opstellen van contracten, het zoeken naar samenwerkingspartners,  het opstellen van een bedrijfsplan, het zoeken naar financiering en het in de markt zetten van jouw nieuwe product of dienst.

Waarom ZLTO als innovatiepartner?

We hebben kennis van het boerenbedrijf en de markt. Een omvangrijk netwerk met marktpartijen, overheidsorganisaties, samenwerkingspartners en financiers. We hebben veel kennis over en ervaring met innovatie. Afgelopen jaar heeft ZLTO meer dan 100 ondernemers geholpen met hun innovatietraject, en miljoenen euro’s subsidie naar het boerenerf geleid. Als vereniging van boeren en tuinders is jouw belang voor ons altijd doorslaggevend.

Zo kunnen wij boeren en tuinders met een innovatievraag onafhankelijk adviseren. Om onze innovatieve leden extra te ondersteunen kennen wij tweejaarlijks de ZLTO initiatiefprijs toe aan leden met een opvallend innovatie initiatief.

Boeren hebben een oplossing

Voor een toekomst met perspectief moeten boeren en tuinders verbinding maken met de wereld om hen heen. De designwereld bijvoorbeeld kan van grote betekenis omdat designers met een heel andere blik een vraagstuk van boeren en tuinders kunnen benaderen. Hierdoor ontstaan vernieuwende ideeën, concepten, innovaties en samenwerkingsverbanden die van grote waarde zijn. Door hergebruik van grondstoffen en reststromen en het opwaarderen van producten zoals mest-, mineralen en biomassa ontstaan allerlei nieuwe technieken en toepassingen. Samen vernieuwend boeren zit hem dan ook in samenwerking met verschillende sectoren, het opstarten van innovatieve initiatieven en de passie, trots en ondernemersgeest van de boeren en tuinders zelf.

Neem contact op met de innovatiemakelaar in jouw regio of vul direct onze subsidie quickscan in om te achterhalen welke financieringsmogelijkheden er zijn voor jouw idee.

Producten en diensten

Blogs

Meer blogs

Documenten

Onze leden vertellen

Projecten

Sociaal programma

ZLTO is een 'kloppend hart' voor leden en biedt een scala van activiteiten en diensten waarbij het welzijn van leden voorop staat.

Bekijk het aanbod

Nieuws

Meer nieuws

Agenda

Bekijk de volledige agenda

Innoveren