zlto---joris-baecke-084592

ZLTO innovatievoucher

ZLTO stimuleert agrarische ondernemingen zich duurzaam te vernieuwen. Met de innovatievoucher, ter waarde van 1.000 euro, geeft ZLTO individuele boeren en tuinders een steuntje in de rug bij innovatie. We willen vernieuwing realiseren aan de basis, op het erf. Leden die een voucher ontvangen, krijgen daarmee toegang tot kennis en netwerken.

Wanneer kom je in aanmerking voor een innovatievoucher?

Ben je bedrijfslid van ZLTO en wil je een innovatie doorvoeren of de mogelijkheid onderzoeken tot vernieuwing van producten, diensten, processen of toepassingen én is het minimaal twee jaar geleden dat je gebruik hebt gemaakt van deze regeling? Dan kom je in aanmerking met jouw innovatie!

vraag een innovatievoucher aan

Waarvoor kun je de innovatievoucher inzetten?

Agrarische bedrijven kunnen met deze innovatievoucher hun innovatieplannen versnellen, bijvoorbeeld met:

 • het opstellen van een businesscase,
 • uitvoeren van (technologisch) onderzoek,
 • (product)ontwikkeling,
 • marktonderzoek,
 • marktontwikkeling,
 • advies uitgevoerd door derden.

Het resultaat ervan moet toepasbaar zijn in de verbetering of vernieuwing van de eigen producten, processen, diensten of toepassingen. 

De voucher kan ingewisseld worden voor het inschakelen van een leverancier die gericht is op het verkrijgen van nieuwe kennis of kunde voor jou als ondernemer. Je kunt er ZLTO diensten mee afnemen of diensten van een MKB leverancier naar keuze. ZLTO kan helpen bij het zoeken naar de juiste leverancier.

Ben je op zoek naar nieuwe kennis, dan kun je de voucher gebruiken om een kennisinstelling in te schakelen. Dit kunnen universiteiten, hogescholen, ROC’s en onderzoeksinstellingen zijn. ZLTO kan je ook hierbij helpen naar het zoeken van de juiste kennisinstelling.

De innovatievouchers zijn niet bedoeld voor:

 • Lidmaatschap van een organisatie of het betalen van een projectbijdrage
 • Betalen van de eigen uren inzet van de ondernemer
 • Investeringen in materiaal

'Leden die een voucher ontvangen, krijgen toegang tot kennis en netwerken.'

Innovatievoucher aanvragen?

 1. Stuur jouw innovatievoucher aanvraag in via bovenstaande button,

 2. Onze innovatiemakelaar uit jouw regio neemt contact met je op om eventuele aanvullende vragen te stellen. Daarna sturen wij jouw aanvraag door naar de innovatiecommissie,

 3. De innovatiecommissie keurt de aanvraag, de beste aanvragen zullen een voucher ontvangen.
  Als je voor de 25e van de maand de aanvraag hebt ingediend krijg je reactie voor de 15e van de volgende maand.
  Voorbeeld: een ondernemer dient op 23 februari een aanvraag in, hij hoort voor 15 maart of de voucher wordt toegekend. 4.Je ontvangt telefonisch of per mail bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Het aanvragen van een innovatievoucher is mogelijk vanaf 1 februari 2019 tot 30 september 2019 via bovenstaande button.

Mocht de aanvraag niet naar wens verlopen dan kun je contact opnemen via innovatievoucher@zlto.nl en zal een extern deskundige ingezet worden.

Heb je vragen over jouw innovatie traject of advies nodig om verder te komen met je idee? Je kunt het gehele jaar door terecht bij de innovatiemakelaar uit jouw gebied voor advies en informatie.