zlto---joris-baecke-084592

ZLTO innovatievoucher

ZLTO stimuleert agrarische ondernemingen zich duurzaam te vernieuwen. Met de innovatievoucher, ter waarde van 1.000 euro, geeft ZLTO individuele boeren en tuinders een steuntje in de rug bij innovatie. We willen vernieuwing realiseren aan de basis, op het erf. Leden die een voucher ontvangen, krijgen daarmee toegang tot kennis en netwerken.

Wanneer kom je in aanmerking voor een innovatievoucher?

Ben je bedrijfslid van ZLTO en wil je een innovatie doorvoeren of de mogelijkheid onderzoeken tot vernieuwing van producten, diensten, processen of toepassingen én is het minimaal twee jaar geleden dat je gebruik hebt gemaakt van deze regeling? Dan kom je in aanmerking met jouw innovatie!

Waarvoor kun je de innovatievoucher inzetten?

Agrarische bedrijven kunnen met deze innovatievoucher hun innovatieplannen versnellen, bijvoorbeeld met:

  • het opstellen van een businesscase,
  • uitvoeren van (technologisch) onderzoek,
  • (product)ontwikkeling,
  • marktonderzoek,
  • marktontwikkeling,
  • advies uitgevoerd door derden.

Het resultaat ervan moet toepasbaar zijn in de verbetering of vernieuwing van de eigen producten, processen, diensten of toepassingen. 

De voucher kan ingewisseld worden voor het inschakelen van een leverancier die gericht is op het verkrijgen van nieuwe kennis of kunde voor jou als ondernemer. Je kunt er ZLTO diensten mee afnemen of diensten van een MKB leverancier naar keuze. ZLTO kan helpen bij het zoeken naar de juiste leverancier.

Ben je op zoek naar nieuwe kennis, dan kun je de voucher gebruiken om een kennisinstelling in te schakelen. Dit kunnen universiteiten, hogescholen, ROC’s en onderzoeksinstellingen zijn. ZLTO kan je ook hierbij helpen naar het zoeken van de juiste kennisinstelling.

De innovatievouchers zijn niet bedoeld voor:

  • Lidmaatschap van een organisatie of het betalen van een projectbijdrage
  • Betalen van de eigen uren inzet van de ondernemer
  • Investeringen in materiaal

'Leden die een voucher ontvangen, krijgen toegang tot kennis en netwerken.'

Innovatievoucher aanvragen?

De aanvraag periode voor de innovatievouchers is verlopen.

Heb je in 2019 een innovatievoucher toegekend gekregen? Vergeet dan niet je declaratie in te dienen voor 31 december 2019. Na deze datum is declareren helaas niet meer mogelijk.

Innovatie ondersteuning

Heb je vragen over jouw innovatie traject of advies nodig om verder te komen met je idee? Je kunt het gehele jaar door terecht bij de innovatiemakelaar uit jouw gebied voor advies en informatie.