De Boerenkerstroute 14 december 2019

De ZLTO-afdeling Oss-Den Bosch, organiseert zaterdag 14 december van 13.00 uur tot 17.30 uur voor de derde keer de Boerenkerstroute. Deze middag maken bezoekers kennis met agrarische ondernemers en ontdekken de herkomst van voedsel op twee boerderijen in de buurt van industrieterrein Vorstengrafdonk in Oss.

kerstkaart boerenkerstroute 2019

De Boerenkerstroute 14 december 2019

\De in kerstsfeer te bezoeken pluimveebedrijf (Vorstengraflaan 9) en varkensbedrijf (Heikampstraat 15) laten de dieren van dichtbij zien en hun producten proeven. Op de boerenerven zijn allerlei binnen en buiten activiteiten voor jong en oud. Zien, ruiken, voelen en proeven maken de beleving van het boerenleven compleet. “We willen graag de herkomst van voedsel laten zien. Zo vlak voor de kerstdagen, waar eten vaak centraal staat, is het waardevol om stil te staan bij de primaire sector. Door transparantie hopen we positieve aandacht voor voedsel en hun producenten te krijgen”, verteld Ankie, bestuurslid van de vereniging voor belangenbehartiging van de agrarische sector ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie). “Op een informele manier willen we consumenten een informatieve en gezellige middag bezorgen”. Op industrieterrein Vorstengrafdonk zijn veel bedrijven gevestigd die gerelateerd zijn aan de primaire agrarische sector. Transportbedrijf ITC , neemt deel aan de route, zij vervoeren vloeibare grondstoffen.

Gratis 

                                                                                                                                                Een speciale route zorgt ervoor dat bezoekers wandelend of fietsend veilig de 1300 meter uit elkaar liggende boerderijen kunnen bezoeken. Maar er zijn ook treintjes die rondrijden om bezoekers te vervoeren. Diverse koren uit de regio zorgen voor de muzikale aankleding. Lokale ondernemers geven inspiratie voor de kerst en verkopen producten. Er zijn agrarisch gerelateerde organisaties en bedrijven aanwezig die vertellen hoe zij bijdragen aan een verantwoorde veehouderij. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten, zoals; kuikentjes aaien, knutselen, luchtkussens, biggenrace voor het goede doel en een western paarden show. De Boerenkerstroute is gratis te bezoeken. Met de auto is de route via de Graafsebaan te bereiken. Er is volop parkeergelegenheid op Vorstengrafdonk. Meer informatie is te vinden op www.zlto.nl/ossdenbosch

De Boerenkerstroute 2019 14 december 13.00 - 17.30 uur Oss