Lid worden!

Overzicht fotoboeken

Hier zie je een overzicht van de fotoboeken van onze activiteiten.

09-11-2019

Zaterdag 9 november:

De afdeling ZLTO de Langstraat heeft de gemeenteraad en fractieondersteuners van de gemeente Waalwijk en Heusden ontvangen op 2 bedrijven voor een informatie gesprek over de hedendaagse problematiek in onze sector. Samen met de voorzitter, Mari van Drunen, een deel van het bestuur en enkele genodigde leden zijn we samen het gesprek aangegaan.

We waren te gast bij varkensfokbedrijf th. Klijn in Waalwijk en bij fruitteeltbedrijf J. Verkooijen.
Het programma bestond uit 2 bedrijven bezoeken om de politiek eens een kijkje te laten nemen op deze bedrijven. Dhr Theo Klijn en John Verkooijen hebben beide hen verhaal verteld over hun bedrijf en een rondleiding gegeven.
Het onderwerp stikstof was het belangrijkste waar over gesproken is. Beide ondernemers hebben verteld wat het voor hen inhoudt, vanuit de politiek werden er ook veel vragen gesteld hoe de ondernemer en de ZLTO er tegen aan keek.
Een ochtend waar veel informatie over en weer werd uitgewisseld.

Wij bedanken dan ook alle mensen uit de politiek die hier bij deze ochtend aanwezig waren.
Ook namens de ZLTO de Langstraat een extra bedankje voor dhr Theo Klijn en dhr John Verkooijen waar wij dit jaar te gast mochten zijn.

Het is een jaarlijks terugkerend initiatief van de ZLTO de Langstraat om de gemeenteraad en de fractieondersteuners uit te nodigen voor bedrijven bezoeken.

Klik hier voor de foto's

 

Fotoboek 20 jarig bestaan

Zondag 23 juni vierden we het 20 jarig bestaan van ZLTO afdeling Oostelijke Langstraat. Het was een feest met een bijzonder tintje omdat we ook vierden dat we gefuseerd zijn met Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Een mooi begin om samen verder te gaan.
Er was veel gezelligheid met een quiz, een wandeling olv een gids en muzikaal entertainment. Onze nieuwe voorzitter Mari van Drunen, Kees van Bokhoven en Wim Bens spraken mooie woorden. En alle (oud-) voorzitters staan gezamelijk op de foto.

 

 

Fotoboek impressie bezoek B&W

18-09-2018 Het gezamenlijk overleg en bedrijfbezoek met B&W gemeente Heusden en het bestuur van de zlto oostelijk langstraat was deze keer bij de voorzitter, Theo van Loon.

 

Fotoboek seniorenmiddag 21 okt

Zondag 21 oktober hebben we onze senioren middag gehouden voor onze leden. 
Gien van Wijk heeft vanuit de heemkunde Onsenoort de presentatie gehouden over de weder opbouw van de boerderijen in de Langstraat “ uit de as herrezen”. 
Een boeiende middag.

Fotoboek informatie avond energie en klimaat

Op woensdag 7 november hebben we een interessante informatieavond gehad over klimaat en energie. Wat betekent dit voor ons en wat zijn de kansen?

 

Fotoboek jaarvergadering 2019

Donderdag 14 maart was de jaarlijkse leden contact avond met jaarvergadering van de ZLTO oostelijke Langstraat.
Deze avond werd gehouden in de Vlaamsche hofstede van Carien en Rini van Rooij.


Het was een bijzondere avond, we hebben nieuwe leden mogen ontvangen vanuit de gemeente Waalwijk die sinds kort bij ons zijn gevoegd. Het was dan ook heel fijn ook een goede opkomst te hebben van deze leden. 


In de jaarvergadering hebben we 2 jubilarissen gehad. Dhr Toon en Jana van Dal die 50 jaar lid zijn en dhr Adriaan Pulles maar door omstandigheden niet aanwezig.
Beide van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum. 


Binnen het huidig bestuur hebben we afscheid genomen van dhr Theo van Loon die de laatste jaren voorzitter was van de afdeling en van dhr Mart Klijn. Beide hebben zich zeer verdienstelijk gemaakt in de jaren dat zij in het bestuur hebben gezeten.


Er waren ook nieuwe bestuursleden deze avond gekozen. Wij verwelkomen dan ook dhr Sjac Meijs (Waspik), mv Anjo Hartgers (Doeveren) en mv Addy de Wit (Waspik) bij ons bestuur.


Na de vergadering heeft Rini van Rooij nog zijn prachtige locatie toegelicht.
met een gezellige borrel werd de avond afgesloten.

 

Fotoboek Vrouw en bedrijf

Vrouw en Bedrijf.
Op donderdag ochtend 18 april is er weer een vrouwenochtend georganiseerd door de werkgroep Vrouw en Bedrijf" van de ZLTO oostelijke Langstraat.

Deze keer waren we te gast bij Addy de Wit en haar man Wim.
Addy en haar gezin wonen op de Overdiepsekade in Waspik, zoals velen weten is de overdiepse polder veel veranderd de laatste jaren. Addy heeft haar bedrijf aan ons laten zien en verteld hoe zij en haar man dit hebben ervaren.

Addy, bedankt voor de verzorging van deze ochtend. Het was fijn om bij jullie te gast te mogen zijn. Bijzondere ontmoetingen! 
De eerste keer dat we met onze nieuwe samenstelling, fijn om elkaar zo te mogen leren kennen.

 

Bezoek Wethouder Daandels Waalwijk

Op 29 mei heeft er een gesprek plaatsgevonden op het bedrijf van familie Fleerakkers in de Overdiepse Polder te Waspik.

Bij dit gesprek waren aanwezig de wethouder Daandels van gemeente Waalwijk;

* Mathilde Mollenhorst Senior beleidsmedewerker Economische Zaken;

* Mari van Drunen, Addy de Wit en Anjo Hartgers , Bestuur ZLTO Oostelijke Langstraat

* Nick Buijks  Relatiebeheerder ZLTO 

* Cissy De Bruin CDA Waalwijk

* Yvonne en Stan Fleerakkers.

De onderwerpen waren;

-  Het provinciaal stikstof beleid en de gevolgen hiervan op het platteland. Door dit beleid komen o.a. in de toekomst boerderijen leeg te staan. Hierover hebben we het gehad wat voor beleid gemeente Waalwijk hierop heeft

-  Energietransitie van de gemeente Waalwijk en de bedreigingen en kansen hiervan. Hier komt later een vervolg gesprek over.

-  Omgevingsvisie en toekomstige omgevingswet, ook hier komt binnenkort nog een gesprek over .

-  Het sluipverkeer en het wegenstructuur in het buitengebied van gemeente Waalwijk.

-  Verder is er nog kort over de pachtgronden en het pachtbeleid gesproken.

De heer Daandels en mevrouw Mollenhorst gaven na afloop aan dat ze het prettig vonden om met de ZLTO te hebben gesproken.

We bedanken de familie Fleerakkers voor het beschikbaar stellen van hun mooie bedrijf.