Lid worden!

Onze leden

Nieuws over onze leden

Efkes d’r uit bij de familie Coppens.

Op het bedrijf van Bert en Rita Coppens is het 3 dagen in de week een drukke boel. Deze dagen worden ze vergezeld door een 15- tal 50 plussers die door hen, door middel van diverse activiteiten, bezig worden gehouden. Lees verder..............

 

 

De biologische varkenshouderij van Andries en Janny uit Hedel.

Op de Biologische varkenshouderij van Andries en Janny van den Bogert-Hoeflaken in Hedel is aandacht voor wat varkens graag willen. Daar lopen de varkens lekker vrij rond. Het is dan ook een biologische varkenshouderij. Hier hebben varkens het best naar hun zin met hun ruimere lig- en loopruimte in de stallen, de stro onder hun hoefjes en de vrije uitloop naar buiten toe. Er is zelfs een heuse modderpoel voor de zeugen! Lees meer...........

 

han_van_hemert

 

 

Opgeven is geen optie

Deze keer in “ ondernemer aan het woord”  eentje met een opdracht: Champignonteler  Han van Hemert (51 )  uit Ammerzoden.  Han heeft in Ammerzoden twee champignon bedrijven die volledig op de handoogst zijn ingericht. 7 Dagen per week wordt er geoogst om de beste kwaliteit te kunnen leveren.  Beide bedrijven zijn Eurepcap® gecertificeerd, er wordt gewerkt met bepaalde hygiënecodes voor een optimale voedsel veiligheid. Compost en dekaarde worden aan geleverd door C4C, voorheen CNC.

Fietsen

Naast het werken is het voor Han heel duidelijk dat er meer is in het leven. Op zijn grote hobby de fiets is hij dan ook veel te vinden. De uitnodiging van C4C om zoveel mogelijk de Alpe d’Huez op te fietsen greep hij  ook meteen aan. Onder het motto van: “Opgeven is geen optie”.  We hebben allemaal mensen in onze omgeving die vechten tegen de ziekte kanker, daarom ga ik zoveel mogelijk sponsorgeld proberen op te halen, aldus Han zelf.  Samen met 7 andere gaat Han in het team van C4C, woensdag 6 juni zo vaak mogelijk deze berg op. Vanaf januari is Han volop aan het trainen, 2- 3 keer per week om zoveel mogelijk kilometers in de benen te krijgen, verder staat er op het programma een aantal dagen in Limburg en Ardennen om zo ook het klimmen te oefenen.

KWF

Stichting Alpe d’HuZes, onderdeel van het KWF, is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit door met zoveel mogelijk mensen steeds weer je grenzen van het mogelijke te verleggen. Voor hen die deze ziekte hadden, hebben of krijgen. Grenzen worden verlegd, het 6 keer beklimmen van de Alpe d’Huez. Elk resultaat dat we bereiken motiveert ons de grenzen weer op te zoeken en de lat weer hoger  te leggen. Niet voor ons zelf maar voor anderen, die het zo verschrikkelijk hard nodig hebben aldus de stichting. Dit jaar wordt Alpe d’Huzes voor de zevende keer georganiseerd, voor de eerste keer op twee dagen. Ze hopen dit jaar 30 miljoen euro bij elkaar te kunnen fietsen. De stichting Alpe d’HuZes hanteert het anti-strijkstokbeleid, wat geweldig is omdat ze 100% van de giften rechtstreeks naar het onderzoeksfonds gaat. Dit geeft Han een dubbele motivatie om hieraan mee te doen.