Fosfaatreductieplan en Stoppersregeling: hoe eerder je stappen zet, des te beter

Goed dat je er bent. Want na lang wachten op helderheid in de hele discussie rond derogatie en fosfaat is nu de tijd aangebroken dat je concreet stappen kan nemen op jouw bedrijf.

zlto---t.-van-gogh---ammerzoden-081122-1

Advies

Heb je vragen over het fosfaatreductieplan of de stoppersregeling? Schrijf je dan nu in voor een advies gesprek! 

Tijdens het advies gesprek heb je een 1-op-1-gesprek met één van onze melkveespecialisten. Tijdens het gesprek laat je doorrekenen wat de gevolgen zijn voor jouw bedrijf en wordt je begeleid bij het maken van vervolgkeuzes.

We helpen je bij de te maken stappen en keuzes in het kader van de Regeling fosfaatreductieplan 2017. Voorop staat dat actie ondernemen nu cruciaal is. In een persoonlijk adviesgesprek neemt één van onze melkveespecialisten jouw situatie met je door. Hierna ontvang je een korte uitdraai van jouw situatie.

Een adviesgesprek over het fosfaatreductieplan duurt 45 minuten, is inclusief adviesrapport en kost € 75 excl. BTW. (Niet-leden betalen € 150 excl. BTW). Het adviesgesprek over de stoppersregeling duurt 1 uur en is ook inclusief adviesrapport. De kosten bedragen € 125 excl. BTW. (Niet-leden betalen € 250 excl. BTW).

Wil je graag een adviesafspraak dan kun je contact opnemen met Yvonne Daandels tel. 06 295 202 65 of mail yvonne.daandels@zlto.nl

Tijdslijn Fosfaatreductieplan

Op dit moment werken partijen uit de zuivelsector, waaronder LTO Nederland, aan plannen die ertoe moeten leiden dat de fosfaatproductie zo snel mogelijk onder het sectorplafond komt. Welke stappen leiden tot waar we nu zijn? We hebben alle stappen die tot nu toe zijn gezet in een tijdslijn gezet.

Klik hier voor de volledige tijdslijn

Vraag en antwoord

Hier staan de laatste meestgestelde vragen en de antwoorden. De melkquotering is per 1 april 2015 afgeschaft. De overheid heeft echter nieuwe ‘beperkende’ wet- en regelgeving geïntroduceerd. Nieuwe vragen kan je sturen naar melkveehouderij@zlto.nl of onze adviseurs bellen.

Daarnaast is er ook een telefonisch Fosfaatreductieloket actief waar je terecht kunt met vragen. Dit loket is bereikbaar via telefoonnummer 038-457 2855 op werkdagen tussen 09.00 en 16.30 uur.

Rekentool Fosfaat

Om uit te kunnen rekenen wat het fosfaatreductieplan voor jouw bedrijf betekent, is door ZuivelNL een rekenmodel in een excelbestand ontwikkeld. Klik hier voor de laatste versie.

Nieuws

Meer nieuws