Naamloos-2

ZLTO Festival On Tour

Het leden event, voor en door leden.

De ZLTO Festivals in 2016 stonden in het teken van ontmoeten, netwerken en het in gesprek gaan met elkaar. De festivals werden zo goed door jullie ontvangen dat we besloten hebben om door te gaan, het ZLTO Festival gaat 'On Tour'. Nu nog dichterbij jouw bedrijf en specifiek gericht op jouw omgeving!

Het ZLTO Festival On Tour komt terug op 10 november in de Time Out in Gemert en is speciaal voor leden van de afdeling Asten, Boekel-Venhorst, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond-Mierlo, Laarbeek, Someren, Uden en Veghel.

Is er dan geen festival in mijn omgeving? Jawel niet getreurd, het ZLTO Festival tourt verder in 2018. Houd de website in de gaten voor meer informatie en de datum in jouw regio!

Aanmelden

Ben jij lid van een van bovenstaande afdelingen? En wil jij bij het eerste ZLTO Festival On Tour op vrijdag 10 november aanwezig zijn? Vul dan snel het inschrijfformulier in.

Let op: om het aanmelden te vergemakkelijken, dien je in te loggen. Lukt het inloggen op 'Mijn ZLTO' niet, neem dan contact op met de informatielijn via 073 217 33 33.

Leden uit andere regio's dus niet getreurd, het inschrijfformulier voor het festival bij jou in de regio volgt op een later moment!

Aanmelden

Programma

Wat gaan we doen op vrijdag 10 november?

13.00 uur: Deuren open
Je wordt welkom geheten met een heerlijke kop koffie of thee en een lekkere hartige hap.

13.30 uur: ‘Boeren hebben een oplossing!’
Opening door Hans Huijbers. Vindt onze externe gastspreker dat ook?

15.00 uur: Eerste ronde subsessies
Maak een keuze uit een van onderstaande de subsessies en verbreed je kennis.

  • Drink een kop koffie met...
  • Aangescherpt veehouderijbeleid: wat haal ik er voor mezelf uit?
  • Wat betekent het klimaatakkoord van Parijs voor jou en je bedrijf?
  • Ontwikkelingskansen door verbinding met consumenten
  • Werken met personeel? Do’s, don’ts en andere tips

Wil je meer weten over alle subsessies? Kijk dan op het tabblad 'Subsessies' voor een compleet overzicht.

16.00 uur: Tweede ronde subsessies
Maak een keuze uit een van de subsessies en verbreed je kennis.

  • Drink een kop koffie met...
  • Aangescherpt veehouderijbeleid: wat haal ik er voor mezelf uit?
  • Nieuwe kansen voor mijn locatie
  • Wat kost een kilo maatschappelijke waardering?
  • Wat betekent de zuiveringsplicht voor jouw bedrijf?

Wil je meer weten over alle subsessies? Kijk dan op het tabblad 'Subsessies' voor een compleet overzicht.

17.00 uur: Afsluiting en borrel
Gezamenlijk sluiten we de dag op een bijzonder gezellige wijze af en daarna is het tijd voor een boergondische borrel en een lekkere puntzak friet.

Ben jij net zo enthousiast als wij over het programma? Wil je ook collega-ondernemers uit jouw regio ontmoeten? Meld je dan nu aan!

Aanmelden

Subsessies

Hieronder vind je een overzicht van alle subsessies waar je tijdens het ZLTO Festival On Tour op vrijdag 10 november uit kunt kiezen. Er zijn twee rondes met sessies. Je geeft per ronde je voorkeur aan zodra je je aanmeldt.

Drink een kop koffie met... (ronde 1 en 2)
Inmiddels zijn de nieuwe LTO-portefeuillehouders bekend. Weet jij wie ze zijn? En heb je ze al gesproken? Schuif bij ze aan in het café voor een verdere persoonlijke kennismaking. Deel je mening, dilemma’s en vragen met ze. Nu is het moment! Elies Lemkes (directeur ZLTO) en Anke de Brouwer (relatiebeheerder in jouw regio) zijn ook aanwezig. Ook zij gaan graag met je in gesprek.

Aangescherpt veehouderijbeleid: wat haal ik er voor mezelf uit? (ronde 1 en 2)
In juli heeft de provincie het veehouderijbeleid aangescherpt. Tijdens deze sessie gaan we kort in op wat het nu precies voor jou betekent. Wanneer en welke aanpassingen moet ik doen op mijn bedrijf? Geeft het beleid ook nieuwe mogelijkheden? Na een korte inleiding over de verordening en wat de inzet is van ZLTO op dit dossier, bieden wij je de mogelijkheid om vragen te stellen en inspiratie op te doen welke wegen je als ondernemer kunt bewandelen.
Door Raymond Derks, Herman Litjens en Janus Scheepers.

Wat betekent het klimaatakkoord van Parijs voor jou en je bedrijf? (ronde 1)
Ben jij je bewust van het klimaat? Weet je wat een footprint is? En wat die van jezelf is? Welke heilige koe is het meest klimaatvriendelijk? En een vliegticket naar welke bestemming geeft net zoveel CO2 uitstoot als één jaar gasverbruik van een gemiddeld bedrijf? Het is geen ver-van-mijn-bed onderwerp maar het staat dichterbij dan je denkt door de politieke akkoorden in Parijs. Wat betekent dat voor jou? Met akkerbouwer Marcel Verhoeven uit Erp en varkenshouder Wilbert Egelmeers uit Wanroij laten we via een klimaatscan zien wat de footprint van hun productie is. Voer samen met ons de discussie. Wat verwacht je van ZLTO en wat zijn je wensen? Wij horen het graag.
Door Tjen van den Berg, Roel Clement en Ton van Korven.

Ontwikkelingskansen door verbinding met consumenten (ronde 1)
Voor de agrarische sector spelen wensen van de samenleving een steeds grotere rol. Een deel van de ondernemers werkt zelfs direct met consumenten. Bijvoorbeeld door een plek te bieden waar mensen met een zorgvraag terecht kunnen, producten rechtstreeks te verkopen, bezoekers te ontvangen of toeristen te laten verblijven. Kom te weten welke trends en ontwikkelingen actueel zijn. Luister naar de praktijkervaringen van een paar ondernemers. En wissel van gedachten met elkaar. Bepaal hoe je je eigen bedrijf voor de toekomst kunt versterken!
Door Mariska van Koulil en Loeki van Loon.

Werken met personeel? Do’s, don’ts en andere tips (ronde 1)
Zie jij door de bomen het bos nog? Veel (en steeds meer) agrarische ondernemers in de regio werken met personeel. Het werkgever zijn geeft een groot aantal wettelijke verplichtingen, maar vraagt ook het nodige van de ondernemer die werkgever wordt. Tijdens deze sessie gaan we in op het werkgever zijn, de hoofdlijnen van de wettelijke spelregels en de actualiteiten rondom veranderingen in wet- en regelgeving. Ook geven we je handvaten voor het effectief en efficiënt omgaan met personeel op jouw bedrijf. En hoe je de kosten in beeld brengt én in de hand houdt.
Door Hans Koehorst in samenwerking met de Werkgeverslijn.

Nieuwe kansen voor mijn locatie (ronde 2)
Elke locatie en elk bedrijf is weer anders gelegen in zijn eigen omgeving. Een passende herbestemming voor de toekomst is altijd maatwerk. Denk bijvoorbeeld aan het herbestemmen om het bedrijf te kunnen verplaatsen, nieuwe nevenbestemmingen of het vergroten van het bedrijf. Maar je kunt ook denken aan een (kleinschalig) alternatief bedrijf, afbouw naar een woonbestemming, een tweede bedrijfswoning naar plattelandswoning of landgoedontwikkeling. ZLTO heeft samen met leden al verschillende herbestemmingen gerealiseerd. We laten je graag zien waar je aan moet denken bij herbestemming van jouw locatie.
Door Jos van den Heuvel en Arjan van Heerebeek.

Wat kost een kilo maatschappelijke waardering? (ronde 2)
Niets is zo veranderlijk als het weer. Daar weten boeren inmiddels na eeuwen pionieren goed mee om te gaan op het bedrijf. Nog veranderlijker dan het weer is de maatschappelijke stemming. Daar weten boeren zich lang niet altijd raad mee. De buurman weet immers altijd wat. En de consument stemt bij de kassa. Waardering verdien je lokaal en begint dus altijd dicht bij huis. In deze talkshow gaan leden met elkaar in gesprek over communicatie in het hart van het boerenbedrijf. Het gezegde luidt niet voor niets: waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Dat is een mooi startpunt voor een goed gesprek. Theo Lexmond (eindredacteur Omroep Brabant en regisseur De Kunst Van Het Boeren) leert boeren de verhaalregie in eigen hand te nemen en Rinske van den Bos (PR & Marketing manager Bavaria N.V.) vertelt over het merk boer. 
Door Mark de Jong.

Wat betekent de zuiveringsplicht voor jouw bedrijf? (ronde 2)
De nieuwe, strengere wetgeving rondom water en emissie voor de bedekte teelt komt rap dichterbij. Per 1 januari 2018 geldt een verplichte zuivering voor restwaterstromen met gewasbeschermingsmiddelen. Waar moet jij als teler in een kas of met een combinatiebedrijf met zogenaamd ‘ondersteunend glas’ aan voldoen? En wat zijn de mogelijkheden om dit te bereiken? Tijdens deze sessie praten wij je hierover bij. Aan bod komt zowel het algemene beleid als de praktische toepassing van de zuiveringsplicht op het bedrijf. We geven je een stappenplan die je handvaten biedt om te voldoen aan de zuiveringsplicht op jouw bedrijf. Verder is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen over je eigen situatie.
Door Daan van Empel en Alexander Formsma.

Ben jij net zo enthousiast als wij over het programma? Wil je ook praktische tips krijgen en inspiratie opdoen? Meld je dan nu aan!

Aanmelden

Locatie

De Time Out in Gemert is dé plek voor het Festival On Tour in Zuidoost-Brabant. Centraal gelegen in het gebied, goed bereikaar, nu helemaal met de nieuwe rondweg, en met voldoende gratis parkeergelegenheid.

Adres
Time Out
Handelseweg 11
5423 SB Gemert

Sommige navigatiesystemen kennen Handelseweg te Gemert niet, gebruik dan Handelseweg 11 te Handel. Als huisnummer 11 niet wordt geaccepteerd, gebruik dan huisnummer 6. Kijk op de website van de Time Out voor een uitgebreide routebeschrijving.

Heb jij je al aangemeld? Nee, doe dit dan meteen!

Aanmelden