Naamloos-2

ZLTO Festival On Tour

Het leden event, voor en door leden.

De vorige ZLTO Festivals stonden in het teken van ontmoeten, netwerken en het in gesprek gaan met elkaar. De festivals werden zo goed door jullie ontvangen dat we besloten hebben om door te gaan, het ZLTO Festival gaat 'On Tour'. Nu nog dichterbij jouw bedrijf en specifiek gericht op jouw omgeving!

Het eerste ZLTO Festival on tour vond plaats op vrijdag 10 november 2017 in de Time Out in Gemert. Het tweede festival in deze reeks vindt plaats op woensdag 28 maart in de regio Zuid-Gelderland en Noordoost-Brabant.

Het ZLTO Festival tourt verder in 2018/2019. Meer data worden binnenkort bekend gemaakt. Houd de website in de gaten of geef ons vast aan dat je informatie wil ontvangen, door je gegevens achter te laten.

Aanmelden

Kom naar het ZLTO Festival op 28 maart

ZLTO Festival Van der Valk

Het ZLTO Festival komt terug en wel op woensdag 28 maart bij Van der Valk in Cuijk.

De vorige ZLTO Festivals stonden in het teken van ontmoeten, netwerken en het in gesprek gaan met elkaar. De festivals werden zo goed door jullie ontvangen dat we besloten hebben om door te gaan, het ZLTO Festival gaat 'On Tour'.

Nu nog dichterbij jouw bedrijf en specifiek gericht op jouw omgeving. 

Programma

Bekijk hieronder het programma voor woensdag 28 maart.

09.45u Ontvangst
Je wordt welkom geheten met een heerlijke kop koffie of thee en een lekkere worstenbroodje van een lid uit de regio.

10.30u Opening door Christel de Laat
Een warm welkom door comédienne Christel de Laat, o.a. bekend van Omroep Brabant.

11.00u Start workshopronde 1
Maak een keuze uit een van de subsessies en verbreed je kennis.

12.00u Lunch
Geniet van een heerlijke lunch met onder andere een broodje beenham van een van onze leden.

13.00u Start workshopronde 2
Maak een keuze uit een van de subsessies en verbreed je kennis.

14.15u ‘Boeren hebben een oplossing’
Gezamenlijke afsluiting met Hans Huijbers.

15.15u Ludieke afsluiting met Christel de Laat
Gezamenlijk sluiten we de dag op een bijzonder gezellige wijze af en daarna is het tijd voor een boergondische borrel.

Aanmelden

Subsessies

Op het ZLTO Festival worden een aantal informatieve en interactieve workshops gegeven. Hieronder vind je het aanbod. Kies er twee uit welke jij wilt volgen op woensdag 28 maart.

Werken met personeel? Do’s, dont’s en andere tips
Door Jules Sanders

Zie jij door de bomen het bos nog? Veel (en steeds meer) agrarische ondernemers in de regio werken met personeel. Het werkgever zijn geeft een groot aantal wettelijke verplichtingen, maar vraagt ook het nodige van de ondernemer die werkgever wordt. Tijdens deze sessie gaan we in op het werkgever zijn, de hoofdlijnen van de wettelijke spelregels en de actualiteiten rondom veranderingen in wet- en regelgeving. Ook geven we je handvaten voor het effectief en efficiënt omgaan met personeel op jouw bedrijf. En hoe je de kosten in beeld brengt én in de hand houdt.


De LTO-lobby en het Regeerakkoord

Door Maarten Leseman

Over de inzet van vrienden en een goed verhaal. Hoe krijg je het voor elkaar dat punten op de agenda komen.


Wat betekent het klimaatakkoord van Parijs voor jou en je bedrijf?

Door Ton van Korven en Tjen van den Berg

Het veranderende klimaat is een grote maatschappelijke opgave waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Het effect van het klimaatakkoord van Parijs wordt steeds zichtbaarder door de toenemende aandacht voor het klimaat bij onze overheid. In het regeerakkoord staat klimaatverandering hoog op de agenda, waarin ook de Nederlandse landbouw voor een belangrijke opgave staat. Deze opgave wordt verder doorvertaald door gemeentes naar ambitieuze lokale energie- en klimaatdoelstellingen. Niet alleen de overheid, maar ook de markt vraagt meer aandacht voor een klimaatvriendelijkere productie, en het maatschappelijke debat rond dit thema is in volle gang.

Het is dus geen ver-van-mijn-bed-show. Vanuit de overheid, de markt en de omgeving gaat worden gestuurd op de realisatie van de klimaatopgave. We gaan van het gas af en moeten onze omgeving fossielvrij inrichten. Dit heeft grote consequenties voor het buitengebied en vraagt om forse aanpassingen van ons landschap, bijvoorbeeld door de komst van grootschalige windmolenprojecten en zonnevelden.

De agrarische sector heeft hierin een belangrijke positie. Welke rol kunnen en willen we spelen? Welke bijdrage kunnen boeren en tuinders leveren? En wat betekent dit voor je bedrijf? We gaan hierover met verschillende ondernemers in gesprek. Voer samen met ons de discussie.


(Digitale) Communicatie in spannende tijden

Door Marieke Grassens

Wat doet (Z)LTO aan communicatie wanneer er spannende dingen gebeuren? Wat kun je zelf doen? Hoe vertel je je eigen verhaal op een feestje, in de voetbalkantine of tijdens een bijeenkomst? We nemen je mee langs allerlei kansen die communicatie ons kan bieden.


Ontwikkelen in de multifunctionele landbouw

Door Henry Manders

Veel bedrijven staan voor keuzes de komende jaren. Agrarisch verder ontwikkelen, stoppen? Of wellicht een neventak ontwikkelen bij het agrarisch bedrijf? Kun je zomaar iets starten in de zorg, recreatie, horeca, kinderopvang bij het agrarisch bedrijf? Kan dat overal of hangt dat af van je locatie? En niet onbelangrijk, past het bij je als ondernemer? Vanuit het ruimtelijk ordening perspectief krijg je te maken met vragen als hoeveel agrarisch bedrijf moet er zijn en wat betekent het voor mijn agrarische buren met betrekking tot geur/gezondheid? Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten we zien dat agrarische ondernemers creatief zijn en multifuntionele landbouw inmiddels een volwassen tak geworden is.


Alle ballen in de lucht houden

Door Willem Leys

Help, je bent ondernemer! Heb je het druk? Hoe combineer je alle werkzaamheden? Bedrijf – een baan buitenshuis – neventak – gezin – je relatie – tijd om te ontspannen? Hou je veel ballen in de lucht? Heb je het gevoel dat je soms “handen” te kort komt? Wil je inzicht in de besteding van je tijd? En tips om beter met je drukke agenda om te gaan? Kom dan naar deze sessie en we geven je een aantal tips en tricks!

Gemert

Het eerste ZLTO Festival on tour vond plaats op vrijdag 10 november 2017 in de Time Out in Gemert. Deze dag stond veel in het teken van het aangescherpte Brabantse veehouderijbeleid. Veehouders toonden zich strijdlustig en collega’s steunden hen. Op het moment dat zo’n 200 boeren en tuinders uit De Peel in Gemert samen van gedachten wisselden over een duurzame en innovatieve sector, vergaderde de provincie over hoeveel geld ze wil besteden aan sanering van de Brabantse veehouderij.

We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt tijdens de twee subsessies die je gevolgd hebt. Of misschien heb je juist een antwoord gehad op je vragen of heb je een kop koffie gedronken met een van de nieuwe LTO-portefeuillehouders, Elies Lemkes of Anke de Brouwer. Heb je nog een vraag naar aanleiding van een van de subsessie? Laat het ons dan weten via festival@zlto.nl. We brengen je dan in contact met de ZLTO-medewerker die de sessie verzorgd heeft.

Aanmelden

Data festivals 2018

In 2018 en 2019 tourt het ZLTO Festival verder. Binnenkort maken we alle data en locaties van de komende festivals bekend.

In 2018 en 2019 tourt het ZLTO Festival verder. Binnenkort maken we alle data en locaties van de komende festivals bekend.

Het eerste ZLTO Festival van 2018 wordt georganiseerd op woensdag 28 maart. Dit festival is speciaal bedoeld voor leden uit ZLTO afdelingen: Bernheze, Boxmeer, Land van Cuijk Noord, Land van Maas en Waal, Landerd, Maasdriel, Rijk van Nijmegen, St Anthonis.

Wil je niks missen over het ZLTO Festival, laat dan je gegevens achter via deze link. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ontwikkelingen bij jou in de afdeling.

Aanmelden voor een festival in een andere regio