Bedrijfsovername: neem de stap met ZLTO

De kogel is door de kerk: je gaat het bedrijf overnemen. Een ingrijpende keuze waar je stap voor stap naartoe moet werken.

Wat is het bedrijf waard? Hoe ga je de overname organiseren, ook wat de samenwerking met je ouders betreft? Hoe ga je om met de emoties? Wat zijn je plannen met het bedrijf? En hoe regel je het met de rest van het gezin? Erg belangrijk om dat allemaal goed te overdenken, te bespreken en vast te leggen. Zaken waar onze jongerencoaches en -adviseurs je graag in begeleiden en ondersteunen.

Je eigen coach

Als je het prettig vindt om in dit proces een vast klankbord te hebben, kun je deelnemen aan JOOST, ons programma voor individuele coaching en intervisie voor jongeren. Je kiest je eigen coach waarmee je regelmatig kunt sparren over de zaken die je bezighouden en de beslissingen waar je voor staat. Hij of zij kan je ook helpen bij het opstellen van een bedrijfsplan en haalt er als het nodig is andere ZLTO-specialisten bij, uiteraard in overleg.

Je komt verder met JOOST, de jongerencoach van ZLTO

Je zit vol plannen en ambities om het bedrijf verder te brengen. Daar kun je wel wat steun van buiten bij gebruiken. Je wilt sparren, weerklank, weten of je op het juiste spoor zit.

JOOST kan dat klankbord voor je zijn. Objectief en terzake kundig. Onze coaches zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten precies waar jij in je dagelijkse praktijk tegenaan loopt. Ze maken de zaken helder en tastbaar, helpen je grenzen te verleggen en je eigen stijl te ontwikkelen.

Individuele coaching en intervisie

Om te beginnen kies je je eigen coach en doe je de JOOST-scan. We bekijken wat voor type mens je bent en waar jij met name ondersteuning nodig hebt. Zo krijg je heel gericht kennis, technieken en suggesties aangereikt.

Je kunt met al je vragen, ideeën en twijfels terecht. Over een uitbreiding, personeelszaken en verschillen van inzicht met je ouders of andere vennoten. Maar ook over puur persoonlijke overwegingen, zoals 'Hoe ga ik om met de druk van een eigen bedrijf?' en 'Wil ik de boel eigenlijk wel overnemen?'. Natuurlijk daagt een goede coach je ook uit en krijg je soms een spiegel voorgehouden. Uiteraard in alle veiligheid en vertrouwen.

Daarnaast kun je meedoen aan een intervisiegroep met andere jonge ondernemers, waarin telkens een persoonlijk vraagstuk of een business case van één van de deelnemers centraal staat. Zo leer je van elkaar en blijf je groeien als mens, ondernemer en werkgever.

Stap nu in bij JOOST

JOOST staat voor een bundel adviesuren, tegen een speciaal jongerentarief; naar eigen inzicht te besteden aan individuele coaching of deelname aan een intervisiegroep. Als (Z)LTO-lid tot 35 jaar kun je instappen voor € 650 per jaar (exclusief BTW). Kijk welke coach het beste bij jou past. Bel hem of haar op zijn mobiele nummer en ervaar vandaag nog wat JOOST voor jou kan betekenen of meld je direct aan.

Alle specialismen in huis

Je kunt ook direct aankloppen bij één van onze specialisten. Bijvoorbeeld als het gaat om de financiële, fiscale en juridische begeleiding en afwikkeling of om de taxatie van onroerende zaken en productierechten en het wijzigen van contracten. Maar je kunt ook onze kennis inschakelen op het gebied van milieu- en bouwvergunningen, ruimtelijke procedures, marketing en communicatie en duurzame bedrijfsvoering. Uiteraard kunnen je ouders even goed op ons rekenen voor begeleiding. Om jullie samen door het proces te loodsen, blijken familiegesprekken vaak zinvol.

Van elkaar leren

Vind je het prettig om met andere opvolgers ervaringen uit te wisselen? Teken dan in op één van onze managementstudie- en ondernemersgroepen of doe mee aan één van de volgende cursussen en werkbijeenkomsten:

  • Startbijeenkomst Bedrijfsovername, hoe dan?
  • Cursus Bewust op weg naar Overname
  • JOLA, POP3 en andere financiële regelingen voor jonge ondernemers
  • Cursus Financieel Inzicht
  • Werkbijeenkomst Bedrijfsovername is samenwerken en communiceren
  • Workshop De aard van het beestje
  • Studiegroep startende ondernemers

Meer weten? Zie de beschrijving van de verschillende cursussen.

Bekijk hieronder wat Jong ZLTO voor jou kan betekenen op weg naar overname.
Folder schouder aan schouder bij bedrijfsovername