Lid worden!

Biologische Land- en Tuinbouw

ZLTO Biologische land- en tuinbouw behartigt de belangen van alle leden van ZLTO met een biologische certificering (volgens SKAL) in alle sectoren, van paddenstoelen en akkerbouw tot varkens en pluimvee.

jth-esch-0609-biologosche-varkens-(17)

In de belangenbehartiging wordt samengewerkt met de LTO-vakgroep biologische landbouw (landelijk) en in de landelijke vereniging Het Biohuis. Alle biologische leden van ZLTO zijn ook direct lid van Het Biohuis. Binnen de ZLTO ligt de nadruk op regionale zaken, zoals de vertegenwoordiging van biologische boeren in provinciale regels en beleid met betrekking tot de ruimtelijke ordening, natuur, etc. De vakgroep organiseert regelmatig ledenbijeenkomsten en andere relevante bijeenkomsten.

 

Activiteiten

 • Koolstofvastlegging in de bodem
  Klimaat, koolstofvastlegging en bodemvruchtbaarheid worden steeds belangrijkere thema’s. Biologische bedrijven besteden hier vaak al veel aandacht aan. Wij willen in 2017, samen met de leden, verkennen hoe koolstofvastlegging beloond zou kunnen worden, onder andere door de organisatie van workshops met leden. 
 • Biologische op de kaart bij de horeca
  In samenwerking met de Restaurant Alliantie in Den Bosch ontwikkelen wij plannen om meer biologisch op de menukaarten van de restaurants te krijgen.
 • Meer grond voor biologische boeren
  Wij hebben regelmatig overleg met de Provincie Noord–Brabant over het gebruik van pachtgronden en deelname van biologische boeren aan het Ondernemend Natuurnetwerk Brabant.

Het Biohuis

Alle biologische leden van ZLTO zijn ook direct lid van Het Biohuis. Het Biohuis zet zich in voor het verbeteren van de positie van de biologische ondernemer in de markt, regelgeving, kennisontwikkeling en landelijk beleid, zoals mestbeleid, GGO en ketensamenwerking.

Het Biohuis

Producten en diensten

Sociaal programma

ZLTO is een 'kloppend hart' voor leden en biedt een scala van activiteiten en diensten waarbij het welzijn van leden voorop staat.

Bekijk het aanbod

Bionext

Het Biohuis is weer vertegenwoordigd in de landelijke ketenorganisatie Bionext waarin biologische boeren, verwerkers en marktpartijen verenigd zijn.

Bionext

Onze leden vertellen

Blogs

Meer blogs

Nieuwsbrieven

 • ZLTO leden ontvangen de wekelijkse digitale ZLTO-nieuwsbrief met daarin ook regelmatig biologisch nieuws.
 • Landelijk nieuws verschijnt ook via Het Biohuis en Bionext.
 • Je kan je tevens aanmelden voor de zakelijke nieuwsbrief van Bionext (Bio-update):  en voor de (vrijwel) dagelijkse nieuwsbrief van het Biojournaal

Nieuws

Meer nieuws

Agenda

Bekijk de volledige agenda

Biologische land Gezonde bodem