Voldoen aan voedselveiligheidseisen bij verwerking groenten/fruit

In één dag leer je hoe je in de praktijk zo praktisch mogelijk met een hygiënecode werkt om te voldoen aan de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid. Je dient namelijk te beschikken over een HACCP systeem. NVWA controleert bedrijven onder andere op de beschikbaarheid en naleving.

Voor diverse producten zijn door branche-organisaties hygiënecodes opgesteld. Het is een handboek waarin de HACCP richtlijnen zijn verwerkt, waar eenvoudig gebruik van is te maken om de voedselveiligheid te waarborgen.

De workshopmodule geeft je het nodige inzicht in de HACCP-systematiek en het werken met een hygiënecode. De geldende algemene hygiëne-eisen zoals temperatuurbeheersing, kruisbesmetting, ontvangst en opslag van producten en inrichting verwerkingsruimte komen aan bod. Besproken wordt hoe dit in de praktijk is toe te passen. Verder bekijk je welke formulieren op welke wijze ingevuld dienen te worden. Een voedselveiligheid deskundige verzorgt de bijeenkomst inhoudelijk. Mariska van Koulil ondersteunt daarbij in het maken van de praktische vertaalslag voor je eigen product(en).

Tarief

Deze workshop wordt aangeboden voor een prijs van € 195,- per persoon voor leden en € 385,- per persoon voor niet leden. Indien er geen plaats meer is om deel te nemen of er zijn te weinig aanmeldingen om de workshop door te laten gaan, ontvang je hiervan bericht.

Het is een optie om de workshop van 16.00u tot 22.00u te laten plaats vinden als dit voor de meerderheid die wil deelnemen gewenst is. Laat het weten als dit voor jou de voorkeur heeft.

Interesse

Laat weten of je geintresseerd bent in deze workshop door te mailen aan mariska.van.koulil@zlto.nl, of klik op onderstaande button. Bij 10 aanmeldingen prikken we een datum. Voor ondernemers met respectievelijk vleesproducten en zuivel worden aparte data gepland bij voldoende animo. Heb je interesse in een van deze geef dit dan door aan Mariska van Koulil.