Training voedselbeleving in de spotlight West- en Midden -Brabant

Stel je eens voor... Jouw bedrijf met (h)eerlijke voedselproducten als publiekstrekker vol met verhalen. Waar de plek, jijzelf als ondernemer en de producten een belevenis zijn. Een locatie vol van verhalen en emoties met leuke dagrecreatie, een unieke overnachtingsgelegenheid, inspirerende workshops, smakelijke proeverijen, een verrassende pluktuin, gezellig terras en/of ambachtelijke winkel. Zie je het voor je? In Brabant kan het. Want goed eten, en eten beleven doe je immers in Brabant. Maar hoe vertel je jouw verhaal en hoe kunnen bezoekers het doorvertellen aan anderen?

MFL bijeenkomst voedselbeleving.JPG

Om meer bezoekers naar jouw bedrijf te krijgen en je te ondersteunen in je (online) presentatie heeft VisitBrabant i.s.m. ZLTO een trainingsprogramma ontwikkeld. Het bestaat uit een online-training (drie delen van elk maximaal een half uur welke je individueel volgt op één of meerdere momenten dat jou uitkomt) en een trainingsmiddag op locatie (duur 4 uur). Tijdens deze training bieden wij je hulp om wat bezoekers op jouw agrarisch bedrijf kunnen beleven onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Zo kunnen we met elkaar het publiek verleiden om jouw bedrijf te bezoeken. Heb je de training voltooid? Dan lift je mee op de marketing vanuit VisitBrabant, dat Brabant als foodregio op de kaart zet!

Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Het is ook mogelijk om op een andere datum deel te nemen:

  • dinsdagmiddag 20 september in Aarle-Rixtel
  • maandagmiddag 26 september in Raamsdonk

Bij vragen is contact op te nemen met Mariska van Koulil mariska.van.koulil@gmail.com tel. 06-83500868.

Het trainingsprogramma focust zich op de volgende onderwerpen:

  • Gastvrijheid: Hoe bereik je op verschillende momenten in de klantreis jouw publiek en hoe verleid je deze (inter)nationale gast om jouw locatie te bezoeken?
  • Storytelling: Via een goed verhaal kun je mensen raken. Maar hoe vertel jij jouw  verhaal en hoe kunnen bezoekers dit doorvertellen naar anderen?
  • Goed eten in Brabant: Leer over de lange historie van voedselinnovatie en een rijke gastronomische traditie in onze mooie provincie.
  • Best practices: Laat je inspireren door voorbeelden van je collega’s om jouw agrifood beleving verder te optimaliseren.

Brabant heeft een unieke agrifood-positie: van grond tot mond, Brabant kent alle aspecten van de sector. Met een foodsector in de top van Europa, 23 Michelinsterren restaurants en een rijke traditie als makers en bereiders van heerlijk en eerlijk eten, hebben wij Brabanders veel om trots op te zijn. Samen met jou willen wij deze trots delen met de bezoekers aan onze provincie. Door de cross-over te maken tussen agrifood en toerisme, nodigen we gasten uit om op culinaire ontdekkingstocht te gaan in onze mooie provincie en om kennis te maken met de Brabantse eetcultuur. Samen zetten wij Brabant als foodregio op de kaart.

Het trainingsprogramma ‘Jouw voedselbeleving in de spotlight’ is een initiatief van VisitBrabant, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en de provincie Noord-Brabant. De training is onderdeel van het programma Goed eten in Brabant, het vervolg op het Brabantse EUREGA-actieplan (2020-2021).

Goed eten in Brabant focust zich op het versterken van duurzame, innovatieve en streekgebonden initiatieven. Om Noord-Brabant nog meer op de kaart te zetten als trotse regio met een aansprekend voedselaanbod werken we samen om bijzondere en vernieuwende foodconcepten, de Brabantse eetcultuur en duurzaam streekgebonden producten onder de aandacht te brengen. Met elkaar willen we bezoekers uit Brabant en van verder weg inspireren om dit bijzondere aanbod te leren kennen en te genieten van de Brabantse gastvrijheid die ermee gepaard gaat.