12.30-13.00 uur
|
Ontvangst met lunch Voorzitter: Jeannette van de Ven. Resultaten van afgeronde projecten en eerste resultaten van lopende projecten uit het 1H4F programma
|
13.00-13.50 uur
|
1H4F-Modellering van IBR en BVD eradicatie: Nederland vrij! De Nederlandse rundveesector wil vrij worden van IBR en BVD. Uitgebreid rekenwerk laat zien dat dat haalbaar is en wijst ook de valkuilen aan. * Belangrijkste bevindingen: Wim van der Poel (WBVR) * Betekenis voor de praktijk: Toon van Hoof (LTO)
|
13.50-14.30 uur
|
1H4F-Integrale aanpak S. suis infecties in de varkenshouderij: Een doorbraak in de aanpak? S. suis is een groot probleem voor de varkenshouderij en zorgt voor ernstige aantasting van gezondheid en welzijn van jonge dieren. Onderzoekers uit instituten en bedrijfsleven laten zien hoe nieuwe kennis van het bacteriële DNA leidt tot nieuwe bestrijdingsmogelijkheden in de stal. * Belangrijkste bevindingen: Astrid de Greeff (WBVR) * Betekenis voor de praktijk: Marc Martens (Topigs Norsvin)
|
14.30-15.00 uur
|
Koffie en thee
|
15.00-15.30 uur
|
1H4F-Vitaal en Gezond Kalf: Samenwerken aan Weerstand Om veilig en zorgvuldig voedsel te produceren is een vitaal en gezond vleeskalf van essentieel belang. Diverse schakels in kolom en keten (melkveehouderij-transport-vleeskalverbedrijf) gaan samen de uitdaging aan om de belangrijkste aspecten in voeding, klimaat, transport en dierziektemanagement te verbeteren en borgen. * Belangrijkste bevindingen: Kees van Reenen (WLR) * Betekenis voor de praktijk: Jacques de Groot (VanDrie Group)
|
15.30-16.20 uur
|
1H4F-ESBL attributie: Waar komt ’t vandaan? ESBL resistentie is een hot topic in de Nederlands veehouderij en volksgezondheid. 1H4F laat zien wat we nu begrijpen van de herkomst van deze vorm van bacteriële resistentie en hoe verspreiding plaats vindt tussen dieren en mensen. * Belangrijkste bevindingen: Dick Heederik (UU) * Betekenis voor de praktijk: Martijn Bouwknegt (VION) d>
|
16.20-16.40 uur
|
1H4F en de portefeuille Gezonde Dieren van LTO * Jeannette van de Ven * Discussie
|
16.40-16.45 uur
|
Slotwoord Hapje & drankje
|