Resultatendag 2017

Donderdag 23 november vind de 1HEALTH 4FOOD Resultatendag plaats.

De Resultatendag van het publiek-private onderzoeksconsortium 1Health4Food wordt een jaarlijkse traditie. Het programma ontwikkelt zich gestaag door en wij willen de meest recente  resultaten en ontwikkelingen van dit programma graag laten zien en met u bespreken. Wij nodigen u daarom van harte uit om te participeren bij onze 1H4F Resultatendag. Gezien de inrichting van de ruimte verzoeken wij u om de outlook uitnodiging te accepteren als u wilt komen. Uiteraard zijn belangstellenden uit uw netwerk ook van harte welkom.

Aanmelden

Aanmeldenn kan door het formulier in te vullen via onderstaande button.

Programma

12.30-13.00 uur

Ontvangst met lunch
Voorzitter: Jeannette van de Ven. Resultaten van afgeronde projecten en eerste resultaten van lopende projecten uit het 1H4F programma

13.00-13.50 uur

1H4F-Modellering van IBR en BVD eradicatie: Nederland vrij!
De Nederlandse rundveesector wil vrij worden van IBR en BVD. Uitgebreid rekenwerk laat zien dat dat haalbaar is en wijst ook de valkuilen aan.  
* Belangrijkste bevindingen: Wim van der Poel (WBVR)
* Betekenis voor de praktijk: Toon van Hoof (LTO)

13.50-14.30 uur

1H4F-Integrale aanpak S. suis infecties in de varkenshouderij: Een doorbraak in de aanpak?
 S. suis is een groot probleem voor de varkenshouderij en zorgt voor ernstige aantasting van gezondheid en welzijn van jonge dieren. Onderzoekers uit instituten en bedrijfsleven laten zien hoe nieuwe kennis van het bacteriële DNA leidt tot nieuwe bestrijdingsmogelijkheden in de stal.
 * Belangrijkste bevindingen: Astrid de Greeff (WBVR)
 * Betekenis voor de praktijk: Marc Martens (Topigs Norsvin)

14.30-15.00 uur

Koffie en thee

15.00-15.30 uur

1H4F-Vitaal en Gezond Kalf: Samenwerken aan Weerstand
Om veilig en zorgvuldig voedsel te produceren is een vitaal en gezond vleeskalf van essentieel belang. Diverse schakels in  kolom en keten (melkveehouderij-transport-vleeskalverbedrijf) gaan samen de uitdaging aan om de belangrijkste aspecten in voeding, klimaat, transport en dierziektemanagement te verbeteren en borgen.
* Belangrijkste bevindingen: Kees van Reenen (WLR)
* Betekenis voor de praktijk: Jacques de Groot (VanDrie Group)

15.30-16.20 uur

1H4F-ESBL attributie: Waar komt ’t vandaan?
ESBL resistentie is een hot topic in de Nederlands veehouderij en volksgezondheid. 1H4F laat zien wat we nu begrijpen van de herkomst van deze vorm van bacteriële resistentie en hoe verspreiding plaats vindt tussen dieren en mensen. 
* Belangrijkste bevindingen: Dick Heederik (UU)
* Betekenis voor de praktijk: Martijn Bouwknegt (VION) d>

16.20-16.40 uur

1H4F en de portefeuille Gezonde Dieren van LTO
* Jeannette van de Ven
* Discussie

16.40-16.45 uur

Slotwoord
Hapje & drankje