Meer jongeren in het groen: werving die werkt

Meer dan de helft van de jongeren staat open voor de groene sector, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction voor GroenPact. Maar hoe bereiken we hen en zorgen we ervoor dat meer jongeren ook echt kiezen voor een opleiding en loopbaan in het groene domein? Ontdek het tijdens de workshop op vrijdag 7 februari 2020, van 13.00 tot 17.00 uur bij ZLTO in ‘s-Hertogenbosch.

We behandelen actuele casuïstiek, wisselen kennis en ervaringen uit, en ontdekken het geheim van succesvolle arbeidsmarktcommunicatie. We leren welke jongeren openstaan voor de groene sector, wat hun drijfveren zijn en hoe we die kunnen vertalen naar aansprekende toekomstbeelden. En we ontwikkelen samen concrete imago- en wervingsacties.

Deelname aan de workshop is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf je dus snel aan via deze link. Heb je vragen, neem dan contact op met Sylvia Molenkamp van Groenpact of Jacqueline Kroon van ZLTO.

Voor wie

Docenten, communicatieprofessionals, projectleiders en beleidsmakers van onderwijsinstellingen, bedrijven in het groene domein en overheden die zich bezighouden met arbeidsmarktcommunicatie, werving van studenten en van nieuwe medewerkers.

Deze workshop is een vervolg op de ‘Het kan dus wel’-sessie op 16 mei 2019. In deze sessie verkenden we de resultaten van het onderzoek van GroenPact en Motivaction naar de drijfveren van jongeren. De conclusie van de deelnemers tijdens deze sessie: het werkt om samen de verdieping te zoeken op een andere wervingsaanpak. Daarom bieden ZLTO / Stichting MLTS en GroenPact deze workshop aan.