Inspiratietour toekomstgericht recreatief ondernemen Midden-Brabant

Een bezoek aan twee mooie recreatiebedrijven en uitwisseling van ervaringen met collega-ondernemers is in een notendop wat aan bod komt. ZLTO en Vekabo organiseren deze interessane inspiratietour in de regio Midden-Brabant.

Vekabo-logo-normaal (002)

Doel van de toer is het verkrijgen van nieuwe ideeën voor je eigen onderneming, zodat je hiermee aan de slag kunt om het verder te ontwikkelen. Kleinigheden kunnen al het verschil maken als het gaat om innovatie, beleving creëren en klantbinding.

Programma

10.30 uur Bezoek Pergama Landjuweel
Ondernemer Rud van Herk vertelt over de opbouw van de onderneming in meer dan 25 jaar en zijn kijk op de toekomst als volgende generatie aan het roer. Gastvrijheid en de gast verassen zijn hun troeven. Het bedrijf bestaat van oudsher uit een boerderijcamping en B&B met nog kalveren. Een aantal jaar geleden zijn daar gethematiseerde vakantiewoningen aan toegevoegd, waarbij gebiedsbeleving tot in detail is gerealiseerd.

12.00u Vertrek met eigen vervoer naar recreatiepark Pukkemuk

12.30 uur Lunch

13.30 uur Presentatie en rondleiding Pukkemuk
Begonnen als een overdekte speelgelegenheid en uitgegroeid naar een fantastisch binnen- en buitenspeelterrein met tevens een camping waarbij ook chalets te huur zijn. Eigenaar Huub van  Leijsen neemt je mee in zijn visie en netwerkaanpak voor de omschakeling vanuit het oorspronkelijke tuinbouwbedrijf en het toekomstplan voor uitbreiding met meer attracties en bungalows. De boerderijsfeer en de landelijke uitstraling komen duidelijk in het totaalconcept terug.

15.00 uur Terugblik en reflectie
Nader in gesprek met elkaar over hoe aspecten van beide bedrijfsconcepten zijn te vertalen naar het eigen bedrijf.

15.30 uur Afsluiting

De tour wordt aangeboden voor een prijs van €45 per persoon voor ZLTO plus Vekabo-leden en €120 per persoon voor niet-leden (excl. btw). Consumpties en lunch zijn inbegrepen. Aan de tour kunnen maximaal 40 personen deelnemen. De begeleiding van de tour is in handen van Theo Koolen (Vekabo) en Mariska van Koulil (ZLTO multifunctionele landbouw)

Op 5 november vindt een vergelijkbare inspiratietour plaats in de provincie Zeeland. Klik hier voor meer informatie over deze tour.