Inspiratietour ‘Succesvolle verkoop van streekproducten’

Voor Zeeuwse streekproducten-ondernemers organiseren ZLTO en coöperatie Zeker Zeeuws een inspirerende avond. Je bezoekt zowel de boerderij van Zeeuwse Kip/Hert als biologische Angusfokkerij Poelzicht. De ondernemers vertellen over hun aanpak, successen en uitdagingen bij de afzet van producten in een korte voedselketen via diverse kanalen. Ook zijn er korte presentaties van andere ondernemers over hun verkoopconcepten waaronder Landwinkel De Plantage. Tevens verneemt u wat de coöperatie Zeker Zeeuws doet voor meer (naams)bekendheid en verkrijgbaarheid van streekproducten zoals met een online bestel- en bezorgsysteem.

beeld zeeuwse kip

Het programma is globaal als volgt:

17.45u Inloop met een streekproducten-gerecht

18.00u Introductie en kennismaking.

18.30u Familie Noordhoek geeft een rondleiding over zijn boerderij www.dezeeuwsekip.nl www.hetzeeuwsehert.nl en gaat in op de verkoop van het vlees onder eigen merken. Particulieren kunnen via een webshop producten bestellen en het wordt geleverd aan verschillende boerderijwinkels en horecagelegenheden.

19.30u Korte presentaties van een aantal bedrijven over hun ervaringen met verkoop van streekproducten

20.00u Bestuursleden van coöperatie Zeker Zeeuws, vertelt over wat zij beogen en wat hiervoor wordt opgepakt. Hierover wisselen zij graag van gedachten met de aanwezigen.   

20.45u Reizen (ieder met eigen vervoer) naar het nabijgelegen www.angusfokkerijpoelzicht.nl in ‘s-Heer Abtskerke. Hier loop je met René en Christine de Wilde een rondje over het bedrijf. Naast geportioneerd vlees hebben zij overheerlijke eigen kroketten en bitterballen. Zij verkopen dit in de eigen boerderijwinkel en leveren het aan verschillende verkooppunten en horecagelegenheden.

22u Einde

Tussentijds is er gelegenheid om je eigen vragen te stellen en inzichten te delen. In de loop van de avond worden gerechten van diverse streekproducten uit de provincie Zeeland geserveerd.     

Kosten
De eigen bijdrage voor de avond (inclusief consumpties) is €35 per persoon. Bij aanmelding vóór 20 oktober betalen ZLTO-leden slechts € 25,- excl btw per persoon en is het voor bedrijven met het Zeker Zeeuws keurmerk kosteloos.

Meer weten?
Wil je meer informatie, neem dan contact op met coördinator Mariska van Koulil via de mail of bel naar 06 83500868. 

Aanmelden kan via onderstaande groene aanmeldbutton.

De tour is onderdeel van het project ‘Kennisdeling, de sleutel tot een succesvolle transitie naar een duurzame landbouw’, welke ZLTO uitvoert met de partners van het agri food centrum Colijnsplaat; Proefboerderij Rusthoeve, Delphy en ZAJK. Het wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en de provincie Zeeland.