Informatiebijeenkomsten eiwitteelt Best
Plantaardige eiwitten zijn steeds belangrijker in onze dagelijkse voedselvoorziening. Consumenten willen meer plantaardige eiwitten eten vanwege het klimaat, milieu of dierenwelzijn. Vandaar dat de markt voor lokaal geteelde eiwitgewassen voor humane consumptie groeit.
De teelten zijn echter klein, maar wij zien dat er vanuit de markt meer en meer interesse is voor de lokaal geteelde gewassen. Daarbij is er de laatste jaren ook veel ervaring opgedaan met de teelt. Daarom organiseren wij twee bijeenkomsten over de teelt en de kansen van eiwitteelt voor u als akkerbouwer, waarbij de nadruk ligt op de twee kansrijke gewassen veldbonen en soja.
Programma
13.00u Inloop
13.30u Start programma met de volgende sprekers:
13.30u welkom (Marjon Krol, ZLTO)
13.40u Veldbonen
- Jos Hugense, Meatless, verwerker (over ontwikkelingen in de markt voor humane consumptie)
- Martijn van Overveld, Limagrain
- Teeltadviseur CZAV
- Joris Buijs, teler veldbonen
- Vragen
15.00u Pauze
15.15u Soja
- Henk Vermeer, Agrifirm (over ontwikkelingen in de markt voor humane consumptie)
- Marcel Schut, productmanager akkerbouw Agrifirm
- Jolanda Raaijmakers, teler soja
- Vragen
16.15u Afsluiting met een drankje
Andere locatie en datum
West-Brabant: Maandag 27 januari, Café ’t Strooienhuis, Hoevenseweg 48, Etten-Leur
Deelname
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Deelname alleen na aanmelding.