Informatiebijeenkomst hardfruit termijnmarkt

Ondersteuning van het hardfruit door het gebruik maken van een nieuwe termijnmarkt

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen hebben de fruittelers in België zich verenigd in de nieuwe vzw Actiegroep Fruitteelt. Van hieruit werken zij aan een nieuw prijssysteem teneinde prijsstabiliteit te bewerkstelligen. Dit prijssysteem berust op het principe van termijnhandel en past in de huidige fruitsector met behoud en zonder verstoring van de bestaande fysieke stromen.

Hierin worden zij ondersteund door DLV die de laatste 7 jaar veel expertise heeft opgebouwd in dergelijke systemen in de vlees-, granen-, aardappelen- en melksector. Zij gaan deze expertise, aangevuld met de expertise van Service2Fruit m.b.t. online handelsplatformen, aanwenden teneinde een dergelijk systeem te ontwikkelen voor het hardfruit.

Gezien het enthousiasme in België willen we bekijken of dit prijssysteem ook voor de Nederlandse fruittelers interessant kan zijn. Teneinde je daarover nader te informeren worden er een tweetal informatiebijeenkomsten in Nederland georganiseerd door Service2Fruit en DLV. De organiseerde partijen nodigen je dan ook van harte uit op:

  • Maandag 15 juli om 19.30           Restaurant de Betuwe, Hoog Kellenseweg 7, 4004 JB Tiel
  • Woensdag 17 juli om 19.30         Zaal Koch, Molenstraat 120, 4756 BH Kruisland

Aanmelden

Meld jezelf uiterlijk vrijdag 12 juli aan via onderstaande button.

De organisatie hoopt je interesse te hebben gewekt en je te mogen begroeten op één van de bijeenkomsten.