Fotonica applicaties voor de AgriFood

Fotonica is een redelijk nieuw begrip voor de AgriFood sector. Fotonica gaat in dit geval over industriële toepassingen waarbij licht een rol speelt. Een groot deel van alle huidige licht en vision gebaseerde toepassingen voor de AgriFood sector hebben te maken met detectie en inspectie van kwaliteit, zoals structuur, houdbaarheid of andere eigenschappen. Ook is het mogelijk om datametingen te verrichten voor de gehele keten van het productieproces. Dit gebeurt onder andere met behulp van speciale camera’s, sensoren en lasers.

Toepassingen die gebruik maken van (on)zichtbaar licht zijn moeilijk voor te stellen. Het toepassen van bijvoorbeeld infrarood licht kan van invloed zijn op de groei van gewassen, of kan de mate van bemesting helpen bepalen. Maar lichttechnologie kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het meten van kwaliteit van eindproducten, van structuur binnen het product, van kleureigenschappen in relatie tot kwaliteit en ook de mogelijkheid om in producten te kijken zonder ze aan te raken of te moeten openen.

Wat kun je met fotonica?

  • Nieuwe sensoren onder drones om real-time de vitaliteit van individuele planten op jouw percelen te kunnen volgen via GPS positie om bijvoorbeeld effectiever en precies te bemesten
  • 3D Camera met geïntegreerde kleur herkenning om gewasmonitoring (vruchtgrootte en -aantallen) in de kas te doen, in krappe gangpaden en oogstvoorspellingen verbeteren.

Wil jij weten hoe je fotonica kunt toepassen op jouw bedrijf? Voor dit evenement zijn we op zoek naar ondernemers die samen met ons en fotonica experts hierover willen discussiëren. Ben je geïnteresseerd in de toepassing van nieuwe technieken? Kom dan naar ons Fotonica event op 3 oktober.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via onderstaande button. Meld je snel aan, er zijn namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Programma

12.30 uur Inloop en ontvangst
13.00 uur Welkom door Food Tech Brainport en ZLTO
13.15 uur 'Wat is fotonica in relatie tot Agrofood toepassingen' door Ron van der Klok, directeur Photonics NL
13.30 uur 'Een pijplijn vol ontwikkelingen en toepassingsmogelijkheden' door Rick van de Zedde, senior scientist en business developer Wageningen University and Research
14.00 uur De huidige technieken die nu al toepasbaar zijn, concrete casussen en mogelijkheden:

  • Klaas Otten, OEM Manager Avantes
  • Marco Snikkers, Business Development Manager Ocean Optics

15.00 uur Interactieve rondgang: Pitches van en in gesprek met fotonica bedrijven
16.30 uur Netwerkborrel
17.00 uur Afsluiting

Photonics Applications Week 2018

Dit evenement wordt georganiseerd tijdens de Photonics Applications Week (PHAPPS Week) van 30 september tot 5 oktober 2018. De hele week is gericht op de zakelijke professional die meer wil weten over de praktische toepassingen van fotonica in zijn of haar sector. In de PHAPPS Week draait alles om concrete toepassingen. Benieuwd naar het complete programma? Kijk dan op www.phappsweek.com.

Footer