Eindpresentatie FoodLab Pulses

Vijf koppels van ontwerpers én verwerkers gingen bijna een jaar geleden een bijzonder avontuur met elkaar aan. De opdracht: kunnen we samen tot nieuwe, verrassende en smakelijke concepten komen voor de Nederlandse peulvrucht? Op 22 oktober tijdens Dutch Design Week 2020 presenteren zij het eindresultaat via een online bijeenkomst.

Dutch Design Week

Met FoodLab Pulses geven 5 koppels van ontwerpers en verwerkers van plantaardige producten een nieuwe design impuls aan de Nederlandse peulvrucht. Tijdens deze bijeenkomst presenteren zij graag de spannende en vernieuwende concepten waaraan zij het afgelopen jaar hard hebben gewerkt.

Programma

Tijden en volgorde onder voorbehoud

Moderatie: Helen Kranstauber (Food Cabinet)

15:00 Introductie en welkom door Marjon Krol, ZLTO

15:10 - 15:15 In gesprek met Anneke Ammerlaan (foodtrend analist) en Merijn Tol (culinair journaliste, kok en kookboekenschrijfster)

15:15 - 16:10 Eindpresentatie nieuwe concepten voor de Nederlandse peulvrucht

  • Steven IJzerman (Ekoplaza) & Katinka Versendaal (The Eatelier)
  • Bart en Tom Grobben (De Nieuwe Melkboer) & Sam Vreeke (Concept Creation Chef)
  • Mike Maduro (Freggies) & Lucas Mullié en Digna Kosse (Foodcurators)
  • Michael Luesink en Elke Donkers (BOON) & Food Designer Katja Gruijters
  • Ester Mulschlegel (Nijland Food) & Dennis Favier (Firma Vier)

16:10 - 16:15 Afsluiting met Gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur van Provincie Noord-Brabant, Elies Lemkes-Straver

Aanmelden

We hopen je graag online te mogen ontvangen op 22 oktober. Indien je de online show wilt volgen laat dan hieronder (via de button) weten dat je geïnteresseerd bent en dan ontvang je voor aanvang de juiste link om mee te kijken. Het programma zal nadien online beschikbaar blijven en is ook op 22 oktober om 18:30 te zien via Dutch Design Week TV.

Deze eindpresentatie is onderdeel van het programma ‘Super Food Day’. Een hele dag gewijd aan de Embassy of Food. Mocht je interesse hebben in dit hele programma kijk dan op de website van The Embassy of Food voor meer informatie.

FoodLab Pulses is een project van ZLTO in samenwerking met het platform Agri Meets Design en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, Provincie Noord-Brabant, Provincie Overijssel en The Protein Cluster. Deze eindpresentatie wordt georganiseerd in samenwerking met The Embassy of Food.