Bespreking visie biologische landbouw 24 maart

Met een groep van 8 biologische boeren uit verschillende sectoren hebben we afgelopen maanden gewerkt aan het opstellen van een visie rond de ontwikkeling van de biologische landbouw in Brabant. In gesprekken met de provincie over ontwikkelingen zoals de Omgevingsverordening, natuurinclusieve landbouw en de gebiedsgerichte aanpak, werd het namelijk duidelijk dat een goede gezamenlijke visie nodig is om aandacht te vragen voor de biologische sector en rond concrete voorstellen in gesprek te kunnen gaan met verschillende partijen in de provincie.

jt-0712-eieit-en-oliepad-bestuiving--bij--hommel-01

Een eerste conceptversie is klaar en deze willen we graag met alle biologische boeren bespreken: om te kijken of we punten vergeten zijn, of andere benaderingen nodig zijn etc. Al jullie input is enorm welkom, want het moet een visie van ons allemaal zijn, zodat we een krachtig geluid kunnen laten horen.

Biologische boeren uit Zeeland en het zuidelijk deel van Gelderland zijn ook van harte welkom om aan te sluiten. De aanleiding voor de visie ligt wel in Brabant, maar de inhoud en strekking is ook voor andere provincies relevant.

Om de visie met jullie te bespreken organiseren we online meetings op 3 avonden (steeds van 20.00 – 21.30 uur):

Elke avond heeft hetzelfde programma: we lichten de conceptvisie toe en wat we ermee willen bereiken en daarna gaan we in gesprek over deze visie.

Hieronder kun je je aanmelden voor de avond van jouw voorkeur. Waarbij we zorgen dat de groepen niet te groot worden (bij meer dan 30 aanmeldingen voor één avond, wordt de aanmelding voor die avond gesloten). De link voor de gekozen bijeenkomst krijg je enkele dagen van te voren via de email toegestuurd.

We hopen op een grote deelname. Alle biologische boeren zijn welkom om aan te sluiten en mee te praten!!

Jan van den Broek, Gerrit Verhoeven, Manon van Balkom, Dyanne Schrauwen, Harrie Janssen, Guus van Roessel, Joost van Alphen en Pipie Smits van Oyen.