Voorprogramma opening Dutch Agri Food Week

Op vrijdag 5 oktober gaat de Dutch Agri Food Week van start. In het voorprogramma van de opening presenteren de winnaars van de challenges de concepten waarmee ze kinderen meer gezond kunnen laten eten.

stay fit eat healthy

Onze kinderen eten veel te weinig groenten en fruit. Daarom heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) eind 2017 twee wedstrijden uitgeschreven: hoe kun je jongeren aan de groente krijgen door nieuwe media of nieuwe groentesnacks? We kregen een fors aantal inzendingen: uit 185 concepten hebben we de beste ideeën geselecteerd. Naast een geldprijs kregen ze begeleiding bij het uitwerken van hun idee. De winnaars presenteren zich in het voorprogramma van het start event van de Dutch Agri Food Week (DAFW). Ze zijn op zoek naar samenwerkingen, netwerk en partijen die hun concepten naar een volgend niveau kunnen tillen.

Laat je inspireren door deze frisse innovatieve concepten en meld je hieronder aan! Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. De uitnodiging voor het start event van de DAFW ontvangt u separaat. Aanmelden voor het start event kan via die uitnodiging.

Programma

Tijdstip

Locatie

Activiteit

10.00 uur

De Witte – Gaanderij

Ontvangst

10.30 uur

De Witte – Pleinzaal

Pitches van de concepten om jongeren meer groenten en fruit te laten eten

11.30 uur

 

Afsluiting

 

Start event Dutch Agri Food Week (DAFW)

11.30 uur

De Witte - Gaanderij

Ontvangst genodigden start event DAFW

 

tomaatje

De innovatieve concepten van de winnaars

Onderstaande winnaars zullen zichzelf en hun concept tijdens het evenement aan u presenteren.

 • Kajo Mo – Vits (Veggie Bits)
  Vits (Veggie Bits) zijn kleine groentestukjes in een handige to-go verpakking. De groentestukjes zijn krokant, smaakvol, houdbaar en toch minimaal bewerkt, zonder toegevoegd zout, suiker of vet.
 • Femke van Oijen – Carrot Nachos & Crispy Mango
  Carrot Nachos & Crispy Mango zijn de nieuwe gezonde tussendoortjes voor onderweg en thuis op de bank. De Carrot Nachos bestaan uit snackwortelen en stukjes paprika die gedipt kunnen worden in guacamole en een dipsaus van zure room. De Crispy Mango is het zoete zusje van de Carrot Nachos, waarbij de snackwortelen en stukjes paprika gedipt  kunnen worden in een puree van mango.
 • Gilian van der Weerd – ToMaatje
  To-Maatje is een applicatie voor kinderen, waarbij ze op een speelse manier leren over de effecten van voeding op hun lichaam. To-Maatje heeft elementen van de vroegere Tamagotchi, echter geef je hem niet zomaar eten en drinken, maar voed je hem met dezelfde producten die jij neemt.
 • Frank, Ufuk en Paul – App-el
  App-el kent twee unieke omgevingen. Die van de ouder en van het kind. Als kind krijg je de mogelijkheden om gezonde gerechten te swipen. Lekkere gerechten worden naar rechts geswiped, minder lekkere gerechten naar links! Er is een aanbod van meer dan 800 gerechten. Alle gerechten voldoen aan de gezondheidseisen van het Voedingscentrum.
 • Suze van Berloo – Waffling
  Het concept is gericht op foodservice, waarbij verschillende smaken deegballen op basis van zoete aardappel ter plekke worden gebakken wat een mooie versbeleving neerzet. De wafels worden gecombineerd met diverse toppings, zodat je een complete snack/lunch of ontbijt hebt, die uniek is in smaak en looks!
 • Sylvia Bruijsten – We Carrot All
  Wafels op basis van wortel. Dit maakt het een ideaal tussendoortje of zelfs ontbijtje, waardoor de groente-inname op een lekkere en makkelijke manier wordt gestimuleerd.

Organisatie

De organisatie van de challenges ligt bij SIGN (stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland) en de begeleiding van de winnaars vindt plaats door ZLTO (Zuidelijke land- en tuinbouw organisatie).