yh-0711-den-bosch-water--maatbeker--precisie-01

Beregeningssignaal: bespaar!

Beregeningssignaal is een slim online programma dat per perceel voor jou berekent wanneer jij het beste kunt beregenen en hoeveel. Een handig hulpmiddel dus, voor de beste beregeningsstrategie. Resultaat: optimale inzet van water, brandstof èn arbeid!

Met Beregeningssignaal voorkom je dat je onnodig kosten maakt. Te vroeg beregenen kost immers geld (brandstof, arbeid, water), te veel beregenen ook (mineralenverlies), evenals te laat beregenen, door het risico van verdroging en dus opbrengstverlies.

Met Beregeningssignaal beregen je alleen waar en wanneer dat nodig is voor een optimale opbrengst: de juiste hoeveelheid water op de juiste plek op het juiste moment.

Voordelen

  • Waarschuwing via e-mail als beregenen wenselijk is
  • Advies benodigde waterhoeveelheid per perceel, afgestemd op gewas en mate van neerslag
  • Je beregent alléén wanneer dat nodig is, dus voorkomt onnodige inzet van brandstof en arbeid
  • Berekening rendement beregeningsgift in verhouding tot aankoop ruwvoer

Hoe werkt het Beregeningssignaal?

Je vult eenmalig online jouw bedrijfsgegevens in (aantal percelen, perceelomvang, gewas). Beregeningssignaal houdt vervolgens per perceel de vochtbalans in de gaten, onder andere met behulp van buienradar, en waarschuwt je via e-mail als beregening wenselijk is. Online kun je zelf het advies per perceel op elk gewenst moment nader bekijken.

Naast de aanbevolen watergift berekent het programma voor melkveehouders ook het rendement van de beregeningsgift, in verhouding tot eventuele  aankoop van ruwvoer (rekening houdend met jouw actuele voorraad). Meer weten? Download hier onze folder Beregeningssignaal (PDF).

Bekijk hier het programma zodat je zelf kunt ervaren hoe het werkt.

Kosten abonnement

Voor slechts € 249 per jaar kun je gebruik maken van het online programma. LTO-leden krijgen € 50 ledenkorting en betalen maar € 199. Tarieven gelden per jaar, excl BTW. Die kosten heb je er zó uit door de efficiencyverbetering die Beregeningssignaal levert.

Start nu een abonnement