Ontzorgingsaanpak asbest

In menig agrarisch bedrijf is in het verleden asbest toegepast. Door het ingestelde asbestverbod vanaf 1 januari 2025 wordt iedereen verplicht asbest van het dak te verwijderen. Het is dus zaak om nu werk te maken van asbestsanering. Maar waar te beginnen? ZLTO biedt een ontzorgingsaanpak aan om je te helpen in het proces.

Heb je nog asbesthoudende platen op je dak en ben je op zoek naar de juiste partij voor de sanering? ZLTO werkt met diverse aannemers samen die hun sporen in de agrarische sector hebben verdiend. De aannemer in jouw regio kan je helpen in alle stappen van het proces: asbestinventarisatie en asbestsanering tot dakrenovatie met of zonder zonnepanelen.

Met de ontzorgingsaanpak asbestsanering van ZLTO heb je één aanspreekpunt gedurende het hele traject

Uitvoering van de verschillende onderdelen in het proces worden vaak (verplicht) door verschillende bedrijven uitgevoerd, maar wordt altijd aangestuurd door de aannemer in jouw regio. Daardoor heb je éénn aanspreekpunt gedurende het hele traject.

Instappen in de ontzorgingsaanpak

Wij geven wekelijks de aanmeldingen aan de betreffende aannemer door. De aannemer neemt contact met je op voor een vrijblijvende offerte op maat, bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Inventarisatie
    Uitgevoerd door een hiervoor gecertificeerd bedrijf. Vervolgens moet er een sloopmelding aangevraagd worden bij de gemeente, waarvoor het asbestinventarisatierapport nodig is. Dit verzorgt de aannemer.
  • Asbestsanering
    Uitgevoerd door een ander gecertificeerd bedrijf (de soorten certificering sluiten uit dat de asbestinventarisatie en de asbestsanering door hetzelfde bedrijf kan worden gedaan)
  • Dakrenovatie
    Uitgevoerd onder leiding van de aannemer. Ook hier is uw offerte maatwerk.
  • Zonnepanelen (optioneel)

Financiële regelingen

De subsidieregelingen van de provincie en het rijk zijn inmiddels uitgeput. Mogelijk zijn er nog fiscale regelingen waarvan je gebruik kunt maken. Overleg dit met je boekhouder.

Aanmelden

Meld je aan voor een vrijblijvende offerte op maat:

Aanmelden