Ondersteuningstraject asbest

In menig agrarisch bedrijf is in het verleden asbest toegepast. Ben je van plan om je bedrijf te renoveren of zonnepanelen op je dak te leggen? Dan zal het asbest eerst verwijderd moeten worden. De regelgeving rondom asbestsanering is nog steeds strikt en moet door een erkende en professionele instantie worden uitgevoerd. Dat is veel gedoe en waar moet je beginnen? ZLTO biedt leden een ondersteuningstraject om je te ontzorgen bij asbestsanering. 

Heb je nog asbesthoudende platen op je dak en ben je op zoek naar een betrouwbare partij voor de sanering? Meld je aan bij ZLTO, wij zorgen dat er één aanspreekpunt komt om je door het saneringsproces te leiden met een betrouwbare en erkende aannemer uit jouw regio. Zo wordt je volledig ontzorgd, van asbestinventarisatie en sanering tot dakrenovatie met of zonder zonnepanelen. 

Met het ondersteuningstraject asbest van ZLTO heb je één aanspreekpunt gedurende het hele traject

Uitvoering van de verschillende onderdelen in het proces worden vaak (verplicht) door verschillende bedrijven uitgevoerd, maar wordt altijd aangestuurd door de aannemer in jouw regio. Daardoor heb je één aanspreekpunt gedurende het hele traject.

Instappen in het ondersteuningstraject

Na jouw aanmelding nemen we contact met je op en bespreken we jouw situatie en wensen. Vervolgens zorgen we ervoor dat de aannemer contact met je opneemt voor een offerte op maat, bestaande uit de volgende onderdelen: 

  • Inventarisatie
    Uitgevoerd door een hiervoor gecertificeerd bedrijf. Vervolgens moet er een sloopmelding aangevraagd worden bij de gemeente, waarvoor het asbestinventarisatierapport nodig is. Dit verzorgt de aannemer.
  • Asbestsanering
    Uitgevoerd door een ander gecertificeerd bedrijf (de soorten certificering sluiten uit dat de asbestinventarisatie en de asbestsanering door hetzelfde bedrijf kan worden gedaan)
  • Dakrenovatie
    Uitgevoerd onder leiding van de aannemer. Ook hier is uw offerte maatwerk.
  • Zonnepanelen (optioneel)

Financiële regelingen

De subsidieregelingen van de provincie en het rijk zijn inmiddels uitgeput. Mogelijk zijn er nog fiscale regelingen waarvan je gebruik kunt maken. Overleg dit met je boekhouder.

Aanmelden

Meld je aan voor een vrijblijvende offerte op maat:

Aanmelden