Webinar Carbon Farming

zlto---jaarverslag-4---glb-check---c.m.-de-broekert-084070

Wat zijn jouw kansen op het gebied van koolstofvastlegging? De landbouw kan een positieve bijdrage aan de klimaatcrisis leveren door CO 2 uit de atmosfeer langdurig in de bodem op te slaan. Voor deze klimaatdienst zijn koolstofcertificaten te krijgen. Een hoog organische stofgehalte geeft bovendien een betere bodemstructuur en maakt je bodem weerbaarder tegen droge en natte periodes. Een win-win dus!


ZLTO, agrarisch collectief West-Brabant en het Louis Bolk Instituut nodigen je op uit voor een webinar op 27 februari om 20:00 uur over bodemkoolstofvastlegging in de landbouw. In het webinar krijg je uitleg over de kansen en mogelijkheden van koolstofvastlegging, en de voorwaarden om mee te doen aan een traject om koolstofcertificaten te genereren. Vanuit het Carbon Farming programma willen we een nieuwe groep agrarisch ondernemers begeleiden voor een aanvraag voor gecertificeerde koolstofcertificaten.

Tijdens het webinar worden de volgende vragen beantwoord:

  • Wat is carbon farming en wat zijn de mogelijkheden?
  • Aan welke voorwaarden moet je voldoen om koolstofvastlegging te certificeren?
  • Hoeveel kost het en wat levert het op? Aan de hand van praktijkvoorbeelden ZLTO

Na afloop van het webinar is er de kans om je aan te melden voor een persoonlijk advies aan de hand van een koolstofberekening van je bedrijf.

Dit webinar is interessant voor agrarisch ondernemers die:

  • Meer willen weten over carbon farming
  • De mogelijkheid hebben om extra maatregelen te nemen die het organische stofgehalte van de bodem verhogen
  • Die bereid zijn om voor een periode van tien jaar maatregelen te nemen die bijdragen aan de koolstofopslag in de bodem

Meld je aan via onderstaand formulier! Eén dag voor het webinar ontvangt u een link om online deel te nemen.

Logo's verdienen met carbon farming projectpagina.png