Ondernemerscafé verblijfs- en dagrecreatie Brabant

Den Heijkant

ZLTO en Vekabo nodigen de leden met verblijfs- en dagrecreatie op het bedrijf graag uit voor een bijeenkomst. De avond staat in het teken van (ruimtelijke) ontwikkelingsmogelijkheden. Het vindt plaats bij een praktijkvoorbeeld, Den Heijkant in Moergestel.


De familie Bierkens heeft op het oorspronkelijke akkerbouw- en melkveebedrijf gastenverblijven en een lunchcafé. Tevens is het een trouw- en vergaderlocatie. Tijdens hun presentatie en rondleiding vertellen zij over de achtergronden en ervaringen.

Voor (toekomstige) uitbreiding van jouw eigen accommodatie met verblijfs- en/of dagrecreatie is het zinvol om zicht te hebben op de nieuwe Omgevingswet evenals het provinciaal en gemeentelijk beleid. Specialist Ruimtelijke Ordening / Omgeving van de ZLTO, Herman Litjens, geeft hier een toelichting op. Hij gaat tevens in op de werkwijze en wat van belang is om tijdig rekening mee te houden. Ook zijn vragen te stellen en aandachtspunten aan te kaarten.

Vervolgens is Joost Huijbregts van boerderij Van ‘t Zandeind bereid om hun succesverhaal te delen. Niet voor niets meerdere keren door Zoover uitgeroepen tot beste accommodatie van Brabant, kindvriendelijkste camping van Europa en winnaar van diverse Gouden Zoover Awards. De camping telt 15 plaatsen waarbij elke plek privé sanitair in een verwarmd gebouwtje heeft. Verder is een overnachting in een vier- of zespersoons pipowagen mogelijk. Daarnaast hebben ze een boerderijwinkel, verzorgen ze onder andere workshops koe knuffelen en hebben ze een vergaderruimte.

Tot slot gaan Bram Timmers en Hugo Roelands namens ‘Vekabo / In het groen’ in op op hun promotieplatform voor overnachten in het groen en het beleidsmatige platform Gastvrij Brabant. Daarna is er gelegenheid om met elkaar na te praten. De avond wordt begeleid door Mariska van Koulil.
Deze bijeenkomst is gratis voor leden van Vekabo en ZLTO. Niet-leden betalen €45.

Meer weten?
Wil je meer informatie, neem dan contact op via e-mail anita.de.vaan@zlto.nl of tel. 06-55366856

Programma

19.00  -  Inloop/Ontvangst
19.15  -  Welkom, introductie en korte kennismakingsronde
19.45  -  Rondleiding/presentatie Den Heijkant
21.30  -  Ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden, ZLTO
21.15  -  Succesverhaal Boerderij Van ‘t Zandeind
21.45  -  Toelichting promotieplatform Vekabo / In ‘t Groen
22.00  -  Napraten met elkaar
22.30  -  Einde