ZLTO in de Lobby: werkbezoeken van provinciale politici

Icoon - Lobby

ZLTO behartigt de belangen van de leden in de politiek, bij de overheid en in de maatschappij in het algemeen. Hieronder de belangrijkste lopende zaken.


Werkbezoek Statenfractie VVD

Een delegatie van de Noord-Brabantse VVD-Statenfractie bracht maandag 20 juni een werkbezoek aan melkveehouder Anton van Merriënboer in Oud Gastel. Samen met voorzitter Wim Bens en specialist Ruimtelijke Ordening sprak hij met de liberale Statenleden over agrarisch ondernemerschap en de vele belemmeringen die boeren ondervinden. Belangrijkste onderwerp van gesprek was de knellende deadline voor stalaanpassingen van 1 januari 2024.  
De ontmoeting maakte deel van een serie werkbezoeken die ZLTO met Noord-Brabantse Statenfracties voert met het oog op de PS-verkiezingen van 15 maart 2023.

Werkbezoek Statenfractie GroenLinks Zeeland

De Zeeuwse Statenfractie van GroenLinks bracht maandagmiddag een werkbezoek aan de Rusthoeve in Colijnsplaat. Aansluitend was er een vrije gedachtewisseling met een aantal leden van de ZLTO Raad Zeeland en een aantal collega's van de werkorganisatie. We hebben de Statenfractie op een aantal dossiers kunnen informeren en ondanks verschillen van inzicht op bepaalde dossiers waren er ook genoeg raakvlakken over hoe de agrarische sector in Zeeland zich kan ontwikkelen. Ook dit werkbezoek maakte deel uit van een serie gesprekken in het kader van de PS-verkiezingen, komend voorjaar.

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen