Zet jij boeren en tuinders in de schijnwerpers?

2021-08-16 08_19_35-Wel goed water geven - Jean Gommeren - YouTube

Rondom water is (bijna) altijd wat te doen. Droogte, de recente overstromingen in de zomer en verzilting zijn voor ons allemaal bekende voorbeelden. Als ZLTO-bestuurder water vindt Adrie Bossers het belangrijk dat wij als boeren laten zien dat wij op het gebied van veel wateruitdagingen een groot deel van de oplossing in handen hebben. Samen beheren wij boeren 90% van de Brabantse waterlopen en wij hebben al duizenden maatregelen genomen om zoveel mogelijk water vast te houden met het oog op droge perioden. Dat moet niet alleen iedere boer weten, maar iedere Nederlander! Zou jij mij willen helpen om onszelf in de schijnwerpers te zetten?


Jouw initiatief in de schijnwerpers: Elke Druppel Telt!

Je doet mee aan een ZLTO-water of -bodemproject, of je hebt dit in het verleden gedaan. Dát verhaal willen we graag wereldkundig maken. Voor jou en andere boeren is het wellicht vanzelfsprekend om zoiets te doen, maar voor de gemiddelde Nederlander is het dat beslist niet! Dus laten we van ons laten horen! Daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Wij werken samen met de andere waterpartijen (provincie, waterschappen, Brabant Water, Milieufederatie) aan een campagne waarmee we alle goede initiatieven in de schijnwerpers zetten op social media en de website: www.elkedruppeltelt.nl  

Vragen beantwoorden

Wil jij de vragen in dit formulier beantwoorden? Dan maken wij er een mooi artikel van en verspreiden we deze. Zo kun je ons helpen om het goede werk van boeren en tuinders aan de wereld te tonen, zodat we allemaal in de toekomst voldoende water behouden voor onze teelten.

Hieronder een aantal ZLTO-leden die je voor gingen: