Welkomstpakketten met voedsel en bloemen voor Oekraïnse vluchtelingen

Welkomstpakket voedsel en bloemen

Als agrarische sector willen we iets doen voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Met een welkomstpakket tjokvol voedsel en bloemen geven lokale boeren en tuinders de vluchtelingen uit het oorlogsgebied een warm welkom. Tegelijk steken we de Nederlandse gastgezinnen een hart onder de riem.


ZLTO, LTO Noord en LLTB staan aan de basis van deze actie. Boerschappen verzorgt de verzameling, verpakking en verzending van de welkomstpakketten. Agribusiness in Nederland levert gratis producten en doet een duit in het zakje. Hoe meer donaties vanuit agribusiness, hoe meer welkomstpakketten er worden uitgedeeld.

ZLTO klopt deze week op de deur bij agribusinessleden voor een donatie. Elk bedrijf kan voor 1.000 euro (fiscaal aftrekbaar, want goed doel) meedoen. Uiteraard kunnen ze ook een veelvoud van 1.000 euro doneren. Bedrijven die doneren, worden met logo bij deze welkomstactie zichtbaar vermeld!

Deze actie is bedoeld voor grote bedrijven in de sector. Maar ook individuele leden kunnen bijdragen.

  • 1 pakket = € 13,50
  • 2 pakketten = € 25,-

Wil je individueel op een andere manier bijdragen? Neem dan contact op met ZLTO via de informatielijn en geef door welk initiatief je wilt nemen.