Voorbereiding lammetjesdag

Saskia Duives voorzitter vakgroep Schapenhouderij LTO Nederland
Saskia Duives-Cahuzak, voorzitter LTO-vakgroep Schapenhouderij

Op Hemelvaartsdag is het bij ons lammetjesdag en staat het bedrijf open voor bezoek. Het aflammeren is dan hopelijk klaar en kunnen we iedereen laten genieten van de bijna 100 lammetjes die de afgelopen tijd geboren zijn. Toch komt er nog heel wat kijken bij het organiseren van zo'n open dag.


We hebben een melding voor een evenement gedaan bij de gemeente. Dat kostte een paar weken, maar daarmee is het met hen nu wel geregeld. We maken ons vooral zorgen over de auto's waarmee mensen komen. Op de poster staat: "Kom op de fiets dan vervuil je niets" en we hopen dan ook dat veel mensen op de fiets komen.

De vaccinatie tegen Q-koorts moet op tijd in orde zijn en we hebben de aanduiding 'Zoönosevrij bedrijf'. We hebben een plan gemaakt zodat er eenrichtingsverkeer is de stallen en iedereen toch alles kan zien. De coronamaatregelen zijn weg, maar het lijkt ons toch beter als mensen niet tegen elkaar aanbotsen.

We hebben vrijwilligers gevraagd om toezicht te houden in alle afdelingen. Onze lammeren zijn klein en kwetsbaar en je weet nooit wat mensen bedenken ermee te kunnen doen. In de hooischuur maken we een plek met veel stro, waar echt met de lammeren geknuffeld kan worden. Vroeger deden we dit met de leden van ons gezin maar nu hebben we echt extra vrijwilligers nodig.

Er komt iemand een demo geven van schapen drijven met honden. We hebben ondersteuning gevraagd van de EHBO-vereniging. We promoten de Duinboerenkaas en onze voerleverancier maakt ook reclame. In ons atelier geven we voorlichting over wol en alles wat daarbij komt kijken. Tot slot komt een instelling voor dagbesteding met haar cliënten poffertjes bakken. We zullen vast iets vergeten zijn te organiseren, dat wordt dan improvisatie. Het is nu al weken droog, hopelijk ook tijdens onze open dag,

Saskia Duives-Cahuzak

voorzitter LTO-vakgroep Schapenhouderij

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen