Vlog uit de Kas: Nomi & Babs van Klaver Flowers

2022-08-02 09_20_11-VLOG UIT DE KAS #1 seizoen 5 Nomi & Babs
Glastuinbouw Nederland

Het vijfde seizoen van Vlog uit de Kas van Glastuinbouw Nederland is gestart! Nomi (20) en Babs (16) trappen dit seizoen af met een vlog over hun bijbaan bij leliebedrijf Klaver Flowers. Ze vertellen over het bedrijfsproces van bol tot bloem bij het familiebedrijf in Heerhugowaard. Hier worden zo’n 23 miljoen lelies per jaar geteeld.


De meiden brengen de werkwijze van het leliebedrijf uitgebreid in beeld, laten zien welke werkzaamheden zij zelf uitvoeren en leggen tussendoor ook nog even uit wat er - uit oogpunt van circulariteit - met de plantenresten gebeurt. Bekijk de vlog hier.

De komende weken laten scholieren zien hoe leuk het is om in de glastuinbouw te werken tijdens de zomervakantie of in het weekend. Ze vertellen meer over hun werkzaamheden en waarom ze voor deze baan hebben gekozen. Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk en afwisselend het werk in en om de kas is. De vloggers motiveren en inspireren op deze manier leeftijdsgenoten voor het werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen van de vloggers in de kas? Vlog uit de Kas is te vlogen via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Twitter, TikTok en Facebook! De komende weken zijn de vloggers:

  • Freek is 18 en werkt bij Koppert Cress
  • Manon is 21 en werkt bij Bunnik Plants
  • Ties is 15 en werkt bij Kwekerij Duijvestijn
  • Ole is 19 en werkt bij Deliflor Chrysanten
  • Jordi is 18 en werkt bij Bernhard Kwekerijen

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen