Tips en naslagwerk voor een betere bioveiligheid

5d34efkv7s

Vogelgriep ligt regelmatig op de loer. Het naleven van bioveiligheidsmaatregelen is essentieel om het risico op besmetting te verminderen. ZLTO deelt informatieve video’s en documenten om pluimveehouders daarin te ondersteunen.


Binnen het NetPoulSafe project zijn verschillende kennismaterialen ontwikkeld over bioveiligheidsmaatregelen, bijvoorbeeld bezoekersprotocollen en tips om je hygiënesluis te verbeteren. Deze kennismaterialen zijn beschikbaar in verschillende talen, waardoor ze ook inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld buitenlandse medewerkers.

Daarnaast is er ook materiaal dat nuttig is voor adviseurs en andere erfbetreders. In deze materialen wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je het beste coaching op het pluimveebedrijf kan toepassen en er worden instructies gegeven voor het organiseren van een effectieve studiegroepbijeenkomst.

Via deze link kan je het handboek downloaden, de video’s bekijken, de podcasts beluisteren en de e-learning volgen.

Dit project is gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 101000728 (NetPoulSafe).

netpoulsafe logo final.jpgeu.jpg