Ongewenst bezoek op je erf: hoe kun je slim handelen?

mmzs_2015-43842-1

1 op de 5 boeren en tuinders wordt wel eens benaderd voor de verhuur van een stal, waarbij het aanbod niet te vertrouwen is. Daarnaast zijn veel agrarische ondernemers slachtoffer van inbraak, diefstal en zelfs bezoeken van klimaat- of dierenrechtenactivisten. Maar hoe kun je hier nu op een slimme manier mee omgaan? 


Tegen deze achtergrond hebben het Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland (PVO-BZ) en ZLTO op 5 februari een weerbaarheidstraining georganiseerd voor de ZLTO-afdeling Amerstreek. Deze training bood 20 agrarisch ondernemers de mogelijkheid om actief met elkaar aan de slag te gaan en in gesprek te gaan. Aan de hand van realistische casussen, nagespeeld door professionele trainingsacteurs, werden belangrijke vragen behandeld. Denk hierbij aan: hoe kun je op een krachtige manier iemand de medewerking weigeren? Wat zeg je dan en hoe beïnvloedt dit je houding? En welke slimme ideeën zijn er om jouw erf minder aantrekkelijk te maken voor ongewenst bezoek? 

Deze weerbaarheidstraining, gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, werd zeer positief ontvangen door de aanwezigen. De praktische tips werden enorm gewaardeerd, evenals het oefenen van effectief gedrag in potentieel dreigende situaties. Heb jij ook interesse in deze training voor jouw ZLTO-afdeling? Laat het ons dan weten via vertrouwenspersoon@veilig-buitengebied.nl.