Nieuwe regelingen: SIB subsidie en het Brexit-fonds

ibrahim-boran-r0zrjWheW2g-unsplash-560x400
LTO Nederland

Vanaf heden zijn er twee nieuwe regelingen van de RVO die we graag onder de aandacht van onze leden brengen. In tijden van crisis kan ondernemen soms een extra uitdaging zijn en zet LTO zich in om handelsbelemmeringen bij onze agrarische ondernemers zoveel mogelijk te minimaliseren.


SIB subsidie

Vanaf 1 april is deze regeling van kracht in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De regeling bestaat uit verschillende subsidies waar internationale ondernemers gebruik van kunnen maken. Specifiek voor ondernemers die getroffen zijn door de oorlog in Oekraïne en de sancties in Rusland is er een subsidie onder SIB toegevoegd. Voor een bedrag van maximaal €2500 kan een expert worden ingehuurd voor advies naar alternatieve afzetmarkten i.v.m. de oorlog in Oekraïne.

Subsidie SIB Alternatieve markten (rvo.nl)

EU-Handelsprogramma (Brexit-fonds)

Ook het EU-Handelsprogramma kan ondernemers helpen met het zoeken naar alternatieve afzetmarkten. Voor dit programma is €32 miljoen gereserveerd voor Nederlandse bedrijven die vóór 31 januari 2020 al zaken hebben gedaan met het Verenigd Koninkrijk. LTO heeft zich hard gemaakt in Brussel dat de land- en tuinbouwsector ook toegang zou krijgen tot deze regeling.

Brexit Adjustment Reserve (BAR): EU-Handelsprogramma (rvo.nl)

Ondernemers die zowel getroffen zijn door Brexit als door de oorlog in Oekraïne, kunnen op beide regelingen een beroep doen.

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen