Nieuwe leden hoofdbestuur ZLTO

001_Momenttom.com_2023_TOM11351

Tijdens de algemene ledenvergadering van ZLTO zijn Hendrik Jan ten Cate en Angelique Huijben gekozen als nieuwe leden van het hoofdbestuur.


Angelique Huijben runt een melkveehouderij in Oosteind (gemeente Oosterhout). Haar bestuurlijke cv is reeds indrukwekkend. Zo was ze onder meer bestuurslid van FrieslandCampina en van waterschap Brabantse Delta. Ook haar band met de vereniging gaat ver terug. Zo is ze bestuurslid van de ZLTO-afdeling Amerstreek en was ze in het verleden werkzaam voor de vereniging.

Hendrik Jan ten Cate is een akkerbouwer uit het Zeeuwse Poortvliet. Ook hij is al geruime tijd bestuurlijk betrokken bij de vereniging. Zo is hij voorzitter van de ZLTO-afdeling Tholen en is hij bestuurslid van de LTO-vakgroep Akkerbouw en vollegrondsgroente. Ten Cate is haast een beroemdheid, zo vaak weet hij prominent de media te bereiken. Zo ook recentelijk weer, rondom de nogal natte aardappeloogst.

De nieuwe bestuurders nemen de plaatsen in van Janus Scheepers en Jeannette van de Ven, die beiden na twee termijnen van vier jaar afscheid nemen als bestuurders. Het is nog niet bekend hoe de verschillende inhoudelijke portefeuilles tussen de bestuurders zullen worden verdeeld.