Mariëlle de Jong nieuwe themaspecialist Ondernemerschap

marielle
LTO Nederland

Sinds 1 februari 2024 is Mariëlle de Jong werkzaam als themaspecialist Ondernemerschap bij LTO Nederland. In dit bericht stelt ze zich voor.


Wat is je achtergrond?

Mijn naam is Mariëlle de Jong, getrouwd, 1 dochter en woonachtig in Rotterdam. Ik ben opgegroeid in Ter Aar, waar mijn vader gevestigd was als bloemenkweker. Na wat omzwervingen in andere sectoren ben ik op mijn 27e ook gaan werken in de tuinbouw, zowel in een nationaal als internationaal werkveld.

De rode draad in mijn werkzaamheden is innoveren en verbinden, aan de gang gaan met mensen en kansen voor deze mooie sector. Sinds vorig jaar ben ik ook op politiek vlak actief, waardoor ik (nog) meer zicht heb gekregen op de hoeveelheid thema’s die spelen voor de land- en tuinbouw.

Wat is jouw motivatie om aan de gang te gaan als nieuwe themaspecialist Ondernemerschap?

LTO Nederland is een vereniging met prachtige sectoren, die Nederland zo mooi en uniek maken. Graag wil ik voor de leden op diverse vlakken de belangen gaan behartigen en een substantiële bijdrage leveren aan de vormgeving en uitvoering van het thema ondernemerschap.

Er is de afgelopen periode veel veranderd, wat voor veel bedrijven voor nieuwe uitdagingen zorgt. Daarnaast zijn ook diverse transitiepaden ingezet, die ook zorgen voor nieuwe mogelijkheden voor bedrijfsvoering en het ondernemerschap. Belangrijk voor mij is te blijven zien hoe belangrijk eigen voedselvoorziening is en hoe dit op de best mogelijke manier voort kan duren.

Wat zijn jouw ambities voor je nieuwe functie?

Mijn ambitie is om de ondernemer te versterken, op diverse manieren. Ik ben blij dat “sterk ondernemerschap” is opgenomen in de Toekomstvisie van LTO. Dit zal een belangrijke plek blijven innemen, de komende periode. Door focus aan te brengen en draagvlak te gaan creëren voor kansen en mogelijkheden, wil ik bijdragen aan het sterk ondernemerschap. Voorbeelden hiervan zijn  keurmerken en/of certificering, reststromen verzilveren, AI/Digitalisering.