Innovatie-wedstrijd voor varkenshouders weer van start

jth-esch-0609-biologosche-varkens-(20)

Waar staat de Nederlandse varkenshouderij in 2030? Hoe de sector er in de toekomst uit gaat zien, is het onderwerp voor de 7e editie van Het Beste Idee van Varkensland.


Bij Het Beste Idee van Varkensland gaat het om het bedenken, uitwerken en presenteren van een technische of sociale innovatie die gericht is op het toekomstperspectief van de Nederlandse varkensboer. Dat kan gaan om een idee dat, sectorbreed of alleen voor het eigen bedrijf, bijdraagt aan dierenwelzijn, duurzaamheidsvraagstukken, betere inkomenspositie voor varkenshouders of de consument stimuleert tot een bewustere keuze.

Als thema voor de wedstrijd Het Beste Idee van Varkensland is dit jaar gekozen voor: ‘Blik op de toekomst!’ Met dit thema willen de initiatiefnemers benadrukken dat het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt om elkaar te stimuleren toekomstgericht te blijven ondernemen.

Ondernemende varkenshouders, en andere personen die betrokken zijn bij de sector, met een mooi idee, plan of ambitie kunnen zich tot 12 september 2022 inschrijven via de website www.hetbesteideevanvarkensland.nl. De beste ideeën worden actief begeleid om hun idee praktijkrijp te maken, met hulp van een coach verder te brengen en te introduceren bij het bedrijfsleven. De finale vindt plaats op 24 november 2022.

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen