Gratis boerderijlessen tijdens de Week van de Klasseboer

zlto---initiatiefprijs-2011---klasseboeren-7684

Van 27 tot en met 31 mei vindt de Week van de Klasseboer plaats. In die week kunnen schoolklassen gratis naar een Klasseboer in de buurt.


Hoe plassen planten? Hoe kauwt een kip? Melkt een boer ook in het weekend? Dit soort spontane vragen krijgt een Klasseboer voor zijn kiezen als er leerlingen op de boerderij komen. Steeds meer schoolklassen boeken een boerderijles. De ambitie is om iedere basisschoolleerling een boerderijles te gunnen. Daarom organiseren de Klasseboeren in Noord-Brabant en Zeeland van 27 tot en met 31 mei 2024 de Week van de Klasseboer.

De boerderijbezoeken draaien om educatie en kinderen in aanraking brengen met de agrarische sector. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld waar hun eten vandaan komt en wat er allemaal op de boerderij gebeurt. Het hoofdthema in 2024 is duurzaamheid op een boerenbedrijf.

Om het lesaanbod van Klasseboeren op de kaart te zetten bij scholen organiseren de boeren deze themaweek. Daarbij mikken de educatieboeren speciaal op scholen die nog nooit een boerderijles in de buurt hebben geboekt. We willen graag dat veel meer scholen zich aanmelden voor een les op de boerderij.

Heb je schoolgaande kinderen? Promoot deze actie dan vooral bij jullie eigen school!