Finale 7e editie Het Beste Idee van Varkensland op 24 november

HBIVV

Het Beste Idee van Varkensland 2022 nadert de ontknoping. Tijdens de finale van deze innovatiewedstrijd presenteren de finalisten hun idee om de varkenshouderij verder te verduurzamen. Op donderdag 24 november is de finale bij HAS Den Bosch, tevens te volgen via een livestream.


Het Beste Idee leidt tot mooie samenwerkingen en een frisse blik op de toekomst van de varkenssector. In de finale strijden 6 genomineerden om de prijs ‘Het Beste Idee van Varkensland 2022’:

  • Johan Mathijssen: ‘Urinedoorlatende mestband de oplossing voor beperken emissie?’
  • Twan en Anouk Claessens: ‘Health system; een digitale registratie van diergezondheid en dierenwelzijn’.
  • Sander Baijens: ‘Biglife: artificial intelligence als middel tegen doodliggen’.
  • Rainier van Gelderen PIGSAVER De extra ‘handen’ tijdens het werpproces.
  • Hans en Marcel ter Beek: ‘Trakteer je varkens op meer regionale producten’.
  • Studententeam (wildcard) met Anouk Wernsen, Cornel van Wijk, Dejan Hendriks, Sil van Sleeuwen, Pieter Pijnenburg, Don Berghuis, Twan Leijten en Joëlla Joossink: ‘Wist je dat? Bewust maken van de kringloopfunctie van de varkenssector’.

Vakjury

De vakjury bestaat dit jaar uit: Tijs Tobias (senior dierenarts varkensgezondheidzorg bij Royal GD), Ilona Lesscher (redacteur veehouderij bij Nieuwe Oogst), Bas Antonissen (BoerBas biologische varkenshouder), Pleun Leeijen (het gezicht van The Pigstory en werkzaam bij BAJK), Coen van Gorp (winnaar HBIVV 2021 ‘koken voor blije varkens’.)

Hulp bij uitvoering

De prijs die de winnaar van de 7e editie van Het Beste Idee Van Varkensland krijgt, bestaat uit kennis, ervaring en ondersteuning om het idee tot verdere realisatie te brengen. Daarmee krijgt het winnende idee de kans om volledig uitgewerkt te worden tot een implementeerbaar concept dat bijdraagt aan de verdere verbetering van de sector. Het winnende idee kan rekenen op media-aandacht en winst opent wellicht ook deuren bij financiers, beleidsmakers en potentiële afnemers. Tijdens de finale krijgt de winnaar het inmiddels ‘beroemde’ beeldje van een varken uitgereikt.

Publieksprijs

Daarnaast maken de finalisten kans op de publieksprijs. Het publiek kan tijdens de finale stemmen op hun favoriete idee!

Gastsprekers

Tijdens het finale-event zijn twee sprekers uitgenodigd. Robert Hoste (onderzoeker en econoom varkensproductie bij Wageningen Economic Research) over ‘Keuzes en grip op de varkenshouderij van morgen’. En Welmoed Deinum (biologisch dynamisch koeienboerin bekend van instagram) over ‘Op en top werkplezier’.

Aanmelden

Het belooft een inspirerende avond te worden met focus op innovatie en verbinding. De finale bijwonen en meebeslissen wie de publiekswinnaar wordt, kan na aanmelding via deze link. Zowel aanwezig zijn op locatie als online kijken is donderdagavond 24 november 2022 mogelijk: 

  • 19.30-21.00 u online uitzending
  • 19.00-21.45 u live in Den Bosch HAS Green Academy, Onderwijsboulevard 221

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Maron van de Plas via 06-31290642 of mail naar info@hetbesteideevanvarkensland.nl.

Over het Beste Idee Van Varkensland

Het Beste Idee Van Varkensland is in het leven geroepen om de Nederlandse varkenssector te mobiliseren om innovatieve concepten te ontwikkelen waarmee dier en mens letterlijk en figuurlijk beter kunnen leven. Het Beste Idee Van Varkensland is een onafhankelijke vrijplaats en landelijke aanpak om ideeën tot een hoger niveau te tillen zodat ze bijdragen aan het verder verduurzamen van de varkenshouderij en meer boeren- en dierenwelzijn.

Het Beste Idee van Varkensland is in 2016 in Overijssel ontstaan op initiatief van Coöperatie Varkensartsen, Provincie Overijssel en VKON. Dankzij de steun van 12 partners, te weten ministerie van LNV, LTO Noord, POV, Kennispoort Regio Zwolle, Rabobank, Privon, Aeres, De Heus, HAS Hogeschool, COV, CAV Den Ham, Topigs Norsvin en Agrifirm wordt deze zevende editie wederom landelijk gehouden.

 

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen