Deze vijf voorwerpen worden het vaakst gestolen van het erf

mmzs_2015-43842-1 (1)
LTO Ledenvoordeel

Een klein onderzoek van LTO Ledenvoordeel onder boeren en tuinders wijst uit dat elektrisch gereedschap het meest gestolen wordt en daarna diesel. Op de gedeelde derde plek staan geld en persoonlijke items en ook GPS systemen worden vaak gestolen.


Als er gestolen wordt op je erf of in je bedrijf is dat niet alleen financieel vervelend maar het brengt ook een oncomfortabel gevoel van onveiligheid met zich mee. Veel ondernemers spreken uit eigen ervaring.

Tot enkele jaren geleden kon het bedrijf vrij zorgeloos werken, vertelt komkommerkweker Rino Kaljouw. ‘Toen kregen criminelen ineens interesse in inklapbare kratten die wij gebruiken. Daar zit vier euro statiegeld op. Er gaat zo voor tienduizend euro aan kratten in een bestelbus en de pakkans is klein. Binnen een week, midden in het seizoen, werden twee keer kratten gestolen. Dan is je vertrouwen even weg en ga je denken aan een diefstalbeveiliging.’

Kaljouw wilde niet zelf gaan knutselen. ‘Bovendien is het best lastig om een kwekerij serieus te beveiligen. En we waren bang voor loos alarm, als er eens een dier langs een camera loopt.’ Na wat offertes viel de keuze op All Right Security uit Waalre. Via het lidmaatschap van LTO kreeg hij korting. ‘We lieten een combinatie van camera- en alarmsysteem op onze hoofdvestiging installeren en daarna hadden we hier geen diefstallen meer’.

Ledenvoordeel

Via LTO Ledenvoordeel hebben al honderden ondernemers een veilige omgeving gecreëerd met behulp van een bewakingssystemen op maat. Er zijn verschillende oplossingen zoals camera’s, al dan niet thermisch geschikt tot sleutelsystemen. Wil je ook voorkomen dat er zaken verdwijnen uit jouw huis of van jouw erf? Vraag dan een persoonlijk advies aan bij All Right Security.