Deel jouw kijk op alternatieven voor glyfosaat

akkerbouw1

ZLTO is bezig met een zoektocht naar alternatieven voor glyfosaat. Om dat te doen hebben we jouw inzicht en mening nodig over deze alternatieven. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, bedoeld voor alle akkerbouwers en veehouders.


Het gebruik van glyfosaat staat al enige tijd ter discussie, daarom hebben ZLTO, LTO Noord, LLTB, en LTO Nederland het initiatief opgepakt om samen met en vóór akkerbouwers en veehouders succesvolle (praktisch haalbare én betaalbare) alternatieven te zoeken voor het gebruik van glyfosaat bij het ‘doodspuiten’ van grasland en het vernietigen en onderwerken van groenbemesters en vanggewassen.

Het is daarbij van belang dat we een zo’n volledig mogelijk beeld krijgen van hoe boeren en tuinders aankijken tegen de alternatieven van glyfosaat. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, bedoeld voor alle akkerbouwers en veehouders. Deelname is anoniem: er wordt alleen gevraagd naar het postcodegebied om inzicht te krijgen in de regionale verschillen en grondsoorten. Als er wel (vrijwillig) een e-mailadres wordt ingevuld, kunnen we de resultaten delen.

De enquête is te vinden via deze link.