Brabantse Foodalliantie wil goed eten in Brabant op de kaart zetten

mj-0210-oss-landwinkel-spierings-(91)

Een aantal Brabantse organisaties, waaronder ZLTO en de provincie, gaan hun krachten bundelen in een Brabantse Foodalliantie. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame en innovatieve foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemers en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.


Verkenning en ambitie

De samenwerkingspartners zijn al sterk betrokken bij foodinnovatie en de positionering van Brabant als koploper in de agrosector, ieder vanuit eigen perspectief en expertise. Ze onderzoeken de komende periode hoe een bundeling van krachten tot meerwaarde kan leiden voor de sector en gaan in gesprek over een gemeenschappelijke ambitie met impact. Die ambitie zal een basis vormen voor alle (toekomstige) partners en richting geven aan een meerjarig samenwerkingsprogramma ‘Goed eten in Brabant’. Met deze foodalliantie geeft Brabant vervolg aan het innovatieprogramma We Are Food en de publiekcampagne Brabant Celebrates Food die in 2018 van start gingen toen de provincie Europese regio van de gastronomie was.

Arno van Son (Bestuur ZLTO): 'Onze leden zetten zich dagelijks in voor goed eten van Brabantse bodem. Wij willen graag bijdragen aan de waardering van bewoners en bezoekers van Brabant voor de kwalitatieve producten en vakkundigheid van deze agrariërs. De samenwerking in deze alliantie biedt daar nieuwe mogelijkheden voor.'

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen