Beregeningssignaal vernieuwd: alleen beregenen als het nodig is

beregenen_grasland

Het beregeningssignaal, ontwikkeld door o.a. ZLTO, is onlangs onderdeel geworden van de Fieldscout app. Op basis van verschillende data geeft het beregeningssignaal aan wanneer beregening wenselijk is. Zo beregen je alleen waar en wanneer dat nodig is voor een optimale opbrengst.


Het beregeningssignaal is door ZLTO ontwikkeld in samenwerking met onder andere Delphy, Royal HaskoningDHV en Wageningen UR. De app geeft beregeningsadvies op basis van geo-data, bodemvocht, gewas, bodemtype en de weersvoorspelling. De gebruiker ontvangt per perceel een bericht als er beregend moet worden. De afgelopen jaren is het beregeningssignaal al door veel ondernemers gebruikt en heeft zich bewezen als praktisch hulpmiddel in de bedrijfsvoering.

Voorheen stond het beregeningssignaal op zichzelf, maar sinds kort is dit onderdeel geworden van de Fieldscout app. Deze tool geeft op basis van satellietbeelden snel inzicht in de verschillen in groei van gewassen en in de bodemgesteldheid.

Als onderdeel van Fieldscout zal het beregeningssignaal verder ontwikkeld en uitgebreid worden. Onlangs zijn al drie nieuwe gewassen toegevoegd: tulp, lelie en zaaiui. Binnenkort wordt ook grasland toegevoegd. Andere gewassen die werken met het beregeningssignaal zijn aardappel, suikerbiet, mais, erwt, spinazie, winterpeen, waspeen en schorseneer.

Leden van LTO krijgen €50,- korting op het beregeningssignaal.

Reageren op dit bericht

Voor jou als lid is het mogelijk om te reageren op dit bericht

Inloggen